csrf
MOOIWERK Breda logo
MOOIWERK Breda

Bemiddelaars gezocht voor scheidingsprogramma

Bij Samen Uit Elkaar geloven we in de kracht van goede communicatie tussen (ex)-partners om (grote) problemen voor kinderen te voorkomen. Als bemiddelaar help je ouders om in het belang van hun kinderen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun communicatie en gemaakte afspraken. Wat ga je doen? * Ondersteunen bij de voorbereiding en communicatie tijdens het scheidingstraject * Verbeteren van vastgelopen communicatie om bv mediation mogelijk te maken. * Helpen bij communicatieproblemen na de scheiding * Ondersteunen bij het opstellen van een ouderschapsplan en/of omgangsafspraken Wat krijg je ervoor terug? * 4 daagse basistraining en bijscholing * Coaching en persoonlijke begeleiding * Intervisie en samenwerking binnen een heel enthousiast team * Thema-avonden en informele festiviteiten * Verrijkende levenservaring en persoonlijke ontwikkeling Wat vragen wij? * Positieve instelling en sociale intelligentie * Levenservaring (circa 30+ jaar) * Interesse in de medemens * Goede luistervaardigheden en neutraliteit * Omgaan met tegengestelde belangen en emoties * (basis)kennis van scheidingsprocedures * Reflecterend vermogen * VOG * Beschikbaarheid van 1-2 uur per week voor minimaal een jaar Interesse of meer weten? Neem gerust contact op!

Lees meer

structureel

Bavel, Breda centrum, Breda noord, Breda noord-west, Breda zuid, Ulvenhout

Marketing & communicatie
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Bij Samen Uit Elkaar geloven we in de kracht van goede communicatie tussen (ex)-partners om (grote) problemen voor kinderen te voorkomen. Als bemiddelaar help je ouders om in het belang van hun kinderen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun communicatie en gemaakte afspraken.

Wat ga je doen?
* Ondersteunen bij de voorbereiding en communicatie tijdens het scheidingstraject
* Verbeteren van vastgelopen communicatie om bv mediation mogelijk te maken.
* Helpen bij communicatieproblemen na de scheiding
* Ondersteunen bij het opstellen van een ouderschapsplan en/of omgangsafspraken

Wat krijg je ervoor terug?
* 4 daagse basistraining en bijscholing
* Coaching en persoonlijke begeleiding
* Intervisie en samenwerking binnen een heel enthousiast team
* Thema-avonden en informele festiviteiten
* Verrijkende levenservaring en persoonlijke ontwikkeling

Wat vragen wij?
* Positieve instelling en sociale intelligentie
* Levenservaring (circa 30+ jaar)
* Interesse in de medemens
* Goede luistervaardigheden en neutraliteit
* Omgaan met tegengestelde belangen en emoties
* (basis)kennis van scheidingsprocedures
* Reflecterend vermogen
* VOG
* Beschikbaarheid van 1-2 uur per week voor minimaal een jaar

Interesse of meer weten? Neem gerust contact op!

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 2 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Bavel, Breda centrum, Breda noord, Breda noord-west, Breda zuid, Ulvenhout

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vrijwillig & Co

Breda, Roosendaal

Deze jongeren kunnen jouw aandacht gebruiken

Vrijwillig & Co

Kamers met Kansen zoekt jou, vrijwilliger! Wat je nodig hebt is ervaring met op jezelf wonen (o.a. administratie & wat kan ik uitgeven) én dat je stabiel in het leven staat (baan & huis). Je wordt onderdeel van een geweldige vrijwilligersfamilie & je krijgt gratis trainingen. Soms zijn jongeren door omstandigheden genoodzaakt om vroegtijdig zelfstandig te wonen. Het project Kamers met Kansen geeft deze jongeren een steuntje in de rug door woonruimte aan te bieden, maar ook door ze de ondersteuning te geven die nodig is om aan de toekomst te werken en om zaken op orde te brengen. Dit is jouw taak! Met ongeveer 1 uur in de week ben je er al! Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Stèphanie coördinator Kamers met Kansen Breda & Roosendaal.

Structureel
Breda

Voor een jongen (20) zoek ik een vrijwilliger

Vrijwillig & Co

Voor een jongen van 20 zoek ik een vrijwilliger. Hij gaat net op kamers wonen, na een tijdje dakloos te zijn geweest door verkeerde keuzes in het verleden. Nu wil hij de draad weer oppakken en dat doet hij onder andere door stabiliteit te creëren op een stabiele woonplek; studentenkamer. Maar hoe werkt dat nou op jezelf wonen? Naast hulpverlening is er ook een vrijwilliger nodig die de praktische zaken met hem opneemt en ook als luisterend oor kan fungeren. Zodat we deze jongere op het rechte pad houden en hij aan zijn toekomst kan werken! Via Vrijwillig & Co word je meegenomen in hoe kun je dit aanpakken en is er altijd een coördinator (ik in dit geval) die er voor jou is. Er is een introductieavond op 22 juli en daarnaast geven wij een Cursus Individuele Begeleiding om handvatten te geven. Je staat er zeker niet alleen voor! Heb je interesse? Ken je iemand die dit goed zou kunnen? Wil je het delen in je netwerk? Heb je andere vragen? Neem dan ajb contact op! Samen maken we een verschil! Onze vrijwilligers maken het verschil!

Structureel
Breda

Stoere Mama's gezocht!

Vrijwillig & Co

Zo kun jij het verschil maken: Ben je zelf moeder en lijkt het je leuk om ondersteuning te bieden aan een beginnende moeder bij jou in de buurt? Heb je een luisterend oor, deel je graag je eigen ervaringen en ken je als geen ander de wensen en twijfels van moeders met een eerste kind? Word dan vrijwilliger bij MAMAATJES! Hoe ziet dit er uit voor mij? • 1 à `2 keer per maand bezoek je een zwangere of een moeder met een (pasgeboren) eerste kind. • Je deelt je ervaringen over het moederschap. • Je bent een steuntje in de rug. • Je krijgt hier begeleiding, plezier en een mooie ervaring voor terug. • Je bent onderdeel van de organisatie Vrijwillig & Co waar je ook inspirerende mede vrijwilligers ontmoet en jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen middels interessante trainingen en cursussen. Ervaring van een Vrijwilliger: "Ik vind het prettig om een laagdrempelige manier te zijn om moeders en kinderen te ondersteunen en vooral ook moeders zelfvertrouwen te bieden in de nieuwe en spannende tijden van pril moederschap. Het is heerlijk om al die kleine baby'tjes te zien opgroeien tot dreumes en bijna peuter. Door de bijeenkomsten van Vrijwillig & Co leer ik nog steeds bij. Ook is het fijn om zelf een mooi sociaal netwerk te bouwen met andere MAMAATJES. Zo blijf ik zelf ook op de hoogte." Nieuwsgierig geworden naar MAMAATJES? Dan drink ik graag een bakje koffie/thee samen met jou zodat ik je alles kan vertellen over de mogelijkheden Je kunt mij bereiken op 0643843980 (whatsapp mag ook)

Structureel
Breda

Maatjes voor kinderen van gescheiden ouders!

Vrijwillig & Co

Ben jij een jong volwassene en kom jij zelf uit een gezin met gescheiden ouders? Dan ben jij de match die we zoeken! Je bent een maatje voor kinderen/jongeren tussen de 8 en 21 jaar met gescheiden ouders of ouders in scheiding. Als jong volwassen maatje die ook een scheiding heeft meegemaakt kan jij helpen met advies, kunnen ze hun hart bij je luchten, ze helpen met hun eigen grenzen en wensen en ze helpen bij het beantwoorden van moelijke vragen. Je bent een onafhankelijk persoon die er echt kan zijn voor het kind/jongere. Wat vragen we van jou: - zelf ervaring met gescheiden ouders - 1 keer in de 1 à 2 weken tijd - openstaan om te leren Je wordt onderdeel van een geweldige vrijwilligersfamilie & je krijgt hier gratis trainingen, begeleiding, plezier en een mooie ervaring voor terug. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op en dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Structureel
Jongeren
Breda

Maatje voor meisje 14 jaar van Turkse afkomst

Vrijwillig & Co

Voor een meisje van 14 jaar van Turkse afkomst zijn we op zoek naar een passend maatje. Een luisterend oor, samen dingen ondernemen en eventueel hulp bij schoolstructuur. Als maatje sta je wekelijks klaar voor een jongere die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Door regelmatige ontmoetingen ontstaat er een bijzondere band die positief effect heeft op de jongere zelf en de ondersteuning. Je bepaalt samen wat je doet en wanneer je afspreekt. Heb je wat tijd over en past dit bij je neem dan contact op!

Structureel
Breda

Word jij Jordy's maatje?

Vrijwillig & Co

Jordy, een levendige jongen van 14 jaar, heeft een geweldige interesse in theater en comedy. Hij heeft een fantastisch gevoel voor humor en zoekt een maatje waar hij helemaal zichzelf bij kan zijn. Wat zoekt Jordy? *Een luisterend oor: Iemand die naar hem wil luisteren en met wie hij zijn interesses en verhalen kan delen. *Een wandelbuddy: Samen eropuit gaan en de wereld verkennen tijdens gezellige wandelingen. Wat kun jij bieden? *Een uur per week *Een open en vriendelijk karakter: Iemand die Jordy kan laten lachen en hem kan helpen om te ontspannen en plezier te hebben. Interesse? Lijkt het je leuk om Jordy's maatje te worden? Stuur een bericht.

Structureel
Breda

Word jij Steunouder?

Vrijwillig & Co

Steunouders gezocht! Heb je een plekje in je hart, huis en gezin om een ander gezin te helpen? Als steunouder (of steun-opa / -oma) bied je een kind een gastvrij thuis voor een of twee dagdelen per week. Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Wil je gezinnen die steun nodig hebben helpen en vind je het leuk om voor kinderen te zorgen? Dan is steunouder misschien iets voor jou. Wij vragen: - De mogelijkheid om een of twee dagdelen per week een kind in de leeftijd van 0-18 jaar voor een periode van minimaal een jaar op te vangen bij jou thuis. - Je staat open voor anderen, die anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij je eigen grenzen goed bewaken. - Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. Wij bieden: - Een training waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap. - Een uitgebreid kennismakingsgesprek en een passende match. - Nauw contact, begeleiding en intervisie gedurende de hele periode van jouw steunouderschap. - Leuke bijeenkomsten Interesse? Neem dan contact met Monique of Koos , coördinatoren van Steunouder Breda, en stuur een bericht met de knop hieronder Meer informatie? Zie onze website www.steunouder.nl/breda

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

Duofietsmaatje gezocht voor NAC-fan

Surplus

Hou je van samen fietsen en een praatje maken? Een bewoonster van Elisabeth* ook! Zij wil er graag samen met de duofiets op uit. Wat ga je doen? Deze bewoonster telt 68 jaar en is heel vitaal. Ze houdt van fietsen en wandelen, heeft vroeger aan voetbal gedaan, kijkt nog steeds graag voetbal en is fan van NAC. Voorheen ging ze wekelijks op pad met de tandem. Op Elisabeth hebben we geen tandem staan, maar gelukkig wel een duofiets! Op deze elektrische fiets zit je naast elkaar. De bestuurder kan sturen en remmen (en trappen), de bijrijder kan meetrappen. Samen met jou kan ze op die manier lekker blijven fietsen en is er intussen tijd voor een praatje. Mevrouw leest graag en kan erg genieten van bezoek van familie of anderen. Ze is bipolair (haar stemming kan wisselen) en ze wordt een beetje vergeetachtig. Daarom is het fijn om samen met iemand naar buiten te gaan; dan raakt ze niet de weg kwijt. Wanneer? Het zou fijn zijn als je in de middag rond 14.00 uur een uurtje kunt komen fietsen. De dag spreken jullie samen af. Je bent elke week van harte welkom, maar als je eens in de twee weken kunt is het ook fijn. Wanneer past het bij jou? Als je fit bent om samen te fietsen op de duofiets; Als je in bent voor een praatje (dat hoeft beslist niet over voetbal te gaan, maar het mag natuurlijk wel ;-) Als je het geen probleem vindt wanneer mevrouw de ene keer wat vrolijker is dan de andere. Wat biedt het jou? Natuurlijk een frisse neus, en een gezellig moment. Daarnaast het besef dat je iemand heel blij maakt, die anders niet meer lekker op de fiets buiten zou kunnen zijn! Ook de zorgmedewerkers van de afdeling maak je blij, want zij gunnen het mevrouw zo. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Afdeling de Raep ligt op de 5e verdieping en richt zich op cliënten met een psychiatrische achtergrond.

Structureel
Breda

Bestuurslid Sport en bewegen

Zwemvereniging SBC2000

Wat ga je doen? Binnen de vereniging hebben we veel verschillende sporten en afdelingen waar je kan bewegen. Jij bent de spin in het web en verbindt al deze verschillende sporten. Je hebt voornamelijk contact met de voorzitters van deze sporten en ondersteunt hen bij hun vraagstukken. Met je helikopter view vlieg je dus door de gehele vereniging en probeer je het sportief beleid in de vereniging vorm te geven samen met de verschillende afdelingen. Met wie ga je dit samen doen? Je werkt samen met de verschillende commissies en de andere leden in het bestuur. Daardoor maak je snel kennis met grote delen van de vereniging! Wie zijn wij? SBC2000 is met ongeveer 500 leden de grootste zwemvereniging van Breda. We beoefenen verschillende sporten binnen de vereniging, zoals waterpolo, schoonspringen, wedstrijdzwemmen, zwemvaardigheid, aqua joggen en zwemmen. In de verschillende sporten doen we ook mee aan competities, toernooien en evenementen waardoor we in heel Europa te zien zijn. We proberen in het water het beste uit ons zelf te halen, maar we vinden de gezelligheid van samen zijn na een training of wedstrijd net zo belangrijk. Samen een keer iets drinken? Lijkt deze vrijwilligers functie jou iets? Zullen we er dan eens een keer over praten? Stuur een berichtje en we hebben contact!

Structureel
Breda

Word jij Steunouder?

Vrijwillig & Co

Steunouders gezocht! Heb je een plekje in je hart, huis en gezin om een ander gezin te helpen? Als steunouder (of steun-opa / -oma) bied je een kind een gastvrij thuis voor een of twee dagdelen per week. Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Wil je gezinnen die steun nodig hebben helpen en vind je het leuk om voor kinderen te zorgen? Dan is steunouder misschien iets voor jou. Wij vragen: - De mogelijkheid om een of twee dagdelen per week een kind in de leeftijd van 0-18 jaar voor een periode van minimaal een jaar op te vangen bij jou thuis. - Je staat open voor anderen, die anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij je eigen grenzen goed bewaken. - Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. Wij bieden: - Een training waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap. - Een uitgebreid kennismakingsgesprek en een passende match. - Nauw contact, begeleiding en intervisie gedurende de hele periode van jouw steunouderschap. - Leuke bijeenkomsten Interesse? Neem dan contact met Monique of Koos , coördinatoren van Steunouder Breda, en stuur een bericht met de knop hieronder Meer informatie? Zie onze website www.steunouder.nl/breda

Structureel
Breda

Grote Kerk Breda zoekt Vrijwilligers Beheer

Stichting Grote Kerk Breda

Heb jij een passie voor de verhalen van de kerk en de stad Breda? Hou je van gezelligheid en collegialiteit en lever je graag een praktische bijdrage aan cultuur? Wellicht is De Grote Kerk Breda dan de plek voor jou! Wat krijg ik er voor terug? Geen dag in de kerk is hetzelfde door het afwisselende, dynamische programma en haar (internationale) bezoekers. Je doet nieuwe ervaringen op, wordt gewaardeerd voor de kennis en ervaring die je aan het team toevoegt en kan deelnemen aan verschillende cursussen, denk bijvoorbeeld aan het behalen van jouw BHV-diploma. Natuurlijk houden we rekening met jouw wensen, talenten en beschikbaarheid – dat betekent ook dat je regelmatig gratis aanwezig kunt zijn bij een van de events in de kerk, als je dat leuk vindt. Daarnaast is vrijwilligerswerk een leuke manier om je sociale netwerk te vergroten, we organiseren bijvoorbeeld regelmatig gezellige teamborrels. Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en een inwerktraject en bieden we onze Vrijwilligers maximale vrijwilligersvergoeding. Kort samengevat: • Sociale netwerk vergroten • Een afwisselende, dynamische omgeving • Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd • Gratis toegang tot events en diverse activiteiten met het team Kom je ons team versterken? We verwelkomen je graag: Vrijwilligers Beheer – die de kerk er elke dag op haar best uit laten zien voor haar bezoekers: • Geef jij de kerk letterlijk haar glans? Jij kent straks alle hoeken en gaten van de kerk, loopt voor aanvang een rondje en checkt of alle vitrines en glazen deuren glimmen. • Wil je zien waar de klepel hangt? Je komt op alle verborgen plekken van de kerk, beklimt de toren in tot het hoogste puntje en zorgt ervoor dat alles veilig en in goede staat is. • Tijdens evenementen ben jij degene die in de kerk een oogje in het zeil houdt. Je ontvangt bezoekers op een gastvrije manier en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Bouw jij een steentje mee aan de Grote Kerk Breda? Heb je nog vragen of twijfels? Dat begrijpen we. Je kunt altijd contact opnemen met Jeffrey Steinfort of Roger de Waal, zij kunnen je alles vertellen over Vrijwilligerswerk bij de kerk. Suur een bericht. We beantwoorden al jouw vragen met veel plezier en hopen je te mogen verwelkomen in ons team.

Structureel
Breda

Grote Kerk Breda zoekt Vrijwilligers Events

Stichting Grote Kerk Breda

Heb jij een passie voor de verhalen van de kerk en de stad Breda? Hou je van gezelligheid en collegialiteit en lever je graag een praktische bijdrage aan cultuur? Wellicht is De Grote Kerk Breda dan de plek voor jou! Wat krijg ik er voor terug? Geen dag in de kerk is hetzelfde door het afwisselende, dynamische programma en haar (internationale) bezoekers. Je doet nieuwe ervaringen op, wordt gewaardeerd voor de kennis en ervaring die je aan het team toevoegt en kan deelnemen aan verschillende cursussen, denk bijvoorbeeld aan het behalen van jouw BHV-diploma. Natuurlijk houden we rekening met jouw wensen, talenten en beschikbaarheid – dat betekent ook dat je regelmatig gratis aanwezig kunt zijn bij een van de events in de kerk, als je dat leuk vindt. Daarnaast is vrijwilligerswerk een leuke manier om je sociale netwerk te vergroten, we organiseren bijvoorbeeld regelmatig gezellige teamborrels. Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en een inwerktraject en bieden we onze Vrijwilligers maximale vrijwilligersvergoeding. Kort samengevat: • Sociale netwerk vergroten • Een afwisselende, dynamische omgeving • Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd • Gratis toegang tot events en diverse activiteiten met het team Kom je ons team versterken? We verwelkomen je graag: Vrijwilligers Evenementen – de onmisbare krachten voor de opbouw van alle evenementen in de kerk: • Altijd al een kijkje achter de schermen van een event willen nemen? Jij bent iemand die houdt van bouwen en sjouwen. Met het team bouw je een podium op, zet je stoelen klaar of installeer je licht en geluid. Bouw jij een steentje mee aan de Grote Kerk Breda? Heb je nog vragen of twijfels? Dat begrijpen we. Je kunt altijd contact opnemen met Jeffrey Steinfort of Roger de Waal, zij kunnen je alles vertellen over Vrijwilligerswerk bij de kerk. Stuur een bericht. We beantwoorden al jouw vragen met veel plezier en hopen je te mogen verwelkomen in ons team.

Structureel
Breda

Vrijwilliger Thuisbezorgen van Ontbijtboxen

Stichting JOBi (Jeugd Ontbijt Breda Initiatief)

Kinderen met honger naar school in Breda. Dat kan echt niet! Wil jij helpen deze kinderen hun dag te laten beginnen met een gezond ontbijt? Dat kan! Als vrijwilliger breng je iedere week op dinsdag tussen 12:00 en 14:00u ontbijtboxen bij de kinderen thuis. Het begint met het ophalen van de ontbijtboxen rond 11:45u bij het magazijn van Jumbo Heksenwiel. Iedere vrijwilliger heeft dan 2 dagen van tevoren “zijn/haar” route met 5 tot 7 adressen per e-mail ontvangen. Deze route is zodanig ingedeeld, dat deze maximaal 10km bedraagt vanaf Jumbo Heksenwiel en ook maximaal 1 tot 1,5 uur duurt. Het eindigt met het afleveren van de ontbijtbox aan een kind die met grote glimlach staat te wachten en je een fijne dag wenst óf met een dankbaar dankjewel van een van de ouders. Wat bieden wij: • Betrokken en óók gezellig team van vrijwilligers, waarmee je direct impact kunt hebben; • Uitgebreid netwerk, dat JOBi een warm hart toedraagt, zowel binnen de politiek, het onderwijs, als in het bedrijfsleven; • Gezellige borrels voor vrijwilligers en events voor donateurs waar je vanzelfsprekend ook aan kunt deelnemen; • Goed Vrijwilligersbeleid (NOV-keurmerk “Vrijwillige Inzet Goed Geregeld”) in samenwerking met IMW (Instituut voor Maatschappelijk Welzijn). Wil je je aanmelden, stuur mij even een bericht

Structureel
Breda

Heb jij lol in digitale innovatie?

Surplus

Kom helpen in onze innotheek! En help zo mee om de kwaliteit van zorg en welzijn te verbeteren. Surplus is altijd op zoek naar innovaties die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze bewoners en cliënten. En aan de kwaliteit van zorg. Of innovaties die de werkdruk verminderen. Die innovaties moeten natuurlijk uitgeprobeerd worden! Liefst door zoveel mogelijk collega's van onze locaties (samen met de bewoners natuurlijk). Daarom hebben we sinds kort een ‘innotheek’: een online uitleenplatform voor innovaties! We zijn op zoek naar iemand die 1x per week wil helpen bij deze uitleen, zowel digitaal als fysiek. Wat ga je doen? De innotheek biedt nieuwe zorgtechnologieën gericht op zorg of welzijn, maar ook bijvoorbeeld een spel waardoor medewerkers beter kunnen communiceren met elkaar. Collega’s van Surplus kunnen via een online systeem de materialen reserveren, om ze een poosje uit te proberen. Het beheer- en opslagpunt is gevestigd in locatie Elisabeth. Van daaruit worden de materialen die gereserveerd zijn meegegeven aan onze chauffeurs, en via hen komen ze ook weer terug. Als vrijwilliger ben je bezig met het functioneel beheer van het digitale platform (zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het systeem) en met de producten van de innotheek (in het magazijn ter plekke). Hoe gaat dit in z’n werk? Reserveringen komen digitaal binnen. Die check je op maandag, je zet de spullen klaar voor transport en geeft die af bij de receptie. Tijdens het klaarzetten controleer je de inhoud: zijn de spullen compleet, is alles opgeladen? De producten die terugkomen moeten gecontroleerd worden en teruggezet worden in het magazijn. Soms moet een product ook schoongemaakt worden. Ook dit kun je op maandag doen. Soms heb je contact met de gebruikers, bijvoorbeeld hoe het gebruik is bevallen. De innotheek is nieuw, er is nu nog geen grote stroom van producten elke week. In het begin verdiep je je in het systeem, je wordt wegwijs gemaakt door een collega van team Innovatie. Ook wordt er een stappenplan gemaakt waarop je kunt terugvallen. Je bent welkom om mee te denken hoe alles goed kan werken. Op welk moment? Op maandagmiddag, maximaal van 13.00 – 17.00 uur. In het begin kan dit korter zijn; vanaf september houden we wel deze tijden aan. Je ben dan aanwezig in de innovatieruimte op locatie Elisabeth. Wanneer past het bij jou? - Je moet plezier hebben in digitale innovatie en het leuk vinden om daar een bijdrage aan te leveren; - Digitale vaardigheid is van belang (maar je hoeft geen whizz te zijn); - Communicatief vaardig zijn is handig voor de (incidentele) contacten met gebruikers; - Zorgvuldigheid is belangrijk om op een goede manier met de spullen om te gaan; - Het is belangrijk dat je goed solistisch kunt werken. Je hebt contact met collega’s van team Innovatie maar werkt grotendeels zelfstandig. Wat biedt het jou? Je staat vooraan bij de innovaties die Surplus uitprobeert om de kwaliteit van leven en werken voor bewoners, cliënten en medewerkers in zorg en welzijn te verbeteren! De innovaties zijn van groot belang, mede gezien de personele krapte in de zorg, en jij draagt daar een belangrijk steentje aan bij. Je doet dit bij team Innovatie: een enthousiast, overwegend jong team dat dit net zo leuk vindt als jij. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Team Innovatie is te vinden op de begane grond van locatie Elisabeth.

Structureel
Breda

Heb jij twee rechterhanden?

Inloophuis de Honingraad Breda

Heb jij twee rechterhanden en kun je een beetje goed klussen? Word lid van ons flexibele klusteam en draag zo een steentje bij aan ons huis. De Honingraad is een centrum voor iedereen die geraakt is door kanker. Iedereen die op welke manier dan ook getroffen is door kanker kan er terecht voor lotgenotencontact en deelname aan creatieve en ontspannende activiteiten, workshops en lezingen. De Honingraad draait al meer dan 25 jaar op de inzet van een grote groep betrokken vrijwilligers. De organisatie wordt geleid door een (betaalde) coördinator. Op dit moment zijn we op zoek naar een Vrijwilliger klusteam (m/v) Dit ga je doen Als lid van ons klusteam werk je regelmatig in ons huis aan het onderhoud van ons huis. Voor het groot onderhoud hebben we een samenwerking met een bouwbedrijf, maar er blijven genoeg kleine klussen over. Denk aan: storingen oplossen, kleine reparaties en onderhoud aan ons pand en inventaris, klein schilderwerk. Wat breng je mee? • Een portie enthousiasme en zin om ons te helpen! • Kennis en ervaring met allerhande klussen • Zelfstandig en communicatief • Affiniteit met onze doelgroep is een pre • Je bent minimaal 2x per maand inzetbaar Dit bieden we jou! • Altijd verse koffie • Een betekenisvolle werkplek waar aandacht is voor elkaar • Begeleiding en praktische ondersteuning van onze coördinatoren • Flexibiliteit in je werkdagen en tijden • Regelmatig gezellige bijeenkomsten voor alle vrijwilligers • De mogelijkheid om mee te denken bij de verdere ontwikkeling van De Honingraad Meer weten of reageren? Graag ontvangen we je sollicitatie en motivatie op vacature@honingraad.nl. Wil je eerst nog wat meer weten over deze vrijwilligersbaan? Stuur ons een bericht.

Structureel
Breda

Tuinmedewerkers m/v

Stichting Het Klooster Breda

Vacature tuinmedewerker m/v Klooster Sint Fidelis is een voormalig klooster, gelegen aan de rand van centrum Breda (Schorsmolenstraat). Het klooster is een rijksmonument en omgeven door een grote, geheel ommuurde, parkachtige tuin van meer dan 1 hectare. We zijn momenteel met een groep van ongeveer 10 tuinvrijwilligers en zorgen ervoor dat deze monumentale tuin onderhouden wordt. Sommige mensen werken allround en doen alle voorkomende werkzaamheden. Andere mensen hebben een specialiteit als onkruid wieden, de bloemen verzorgen, maaien of snoeien. Bij ons kan je alles leren. We werken iedere maandag van 9.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, tussentijds drinken we gezellig koffie. Om 12.30 uur genieten we van een gezamenlijke lunch. Na de lunch werkt een deel van de groep verder. Wil je meewerken in onze prachtige tuin, een pareltje in de binnenstad van Breda ? Reageer dan op deze vrijwilligersvacature tuinmedewerker m/v. De meest voorkomende werkzaamheden zijn: • onkruid wieden • blad ruimen • takken versnipperen • bloemen en planten verzorgen • gras maaien • heggen knippen Onze vaste dag is maandag Wat wij belangrijk vinden: • Je vindt samenwerken leuk • Je bent enthousiast en vriendelijk • Je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken Heb jij groene vingers en zin om onze gezellige tuinploeg te komen versterken ?

Structureel
Breda

Waterpolo official

Zwemvereniging SBC2000

Wat ga je doen? Als Waterpolo official bij SBC2000 speel je een cruciale rol in het faciliteren van eerlijke en spannende waterpolo-wedstrijden. Je begeleid wedstrijden in het zwembad in Breda. Dit doe je onder andere door de score en de tijd bij te houden. Ideaal voor ouders/verzorgers. Na een online cursus kan je aan de slag als official bij verschillende thuiswedstrijden in Breda. Daarna heb je nog voldoende ontwikkelmogelijkheden om verder te komen als bijvoorbeeld scheidsrechter. Wie zijn wij? SBC2000 is de grootste zwemvereniging in Breda, met een ledenbestand van ongeveer 500 enthousiaste leden. Binnen onze vereniging beoefenen we een breed scala aan watersporten, waaronder waterpolo, schoonspringen, wedstrijdzwemmen, zwemvaardigheid, aqua joggen en zwemmen. We nemen deel aan competities, toernooien en evenementen in verschillende sportdisciplines, waardoor we door heel Europa worden vertegenwoordigd. Bij SBC2000 streven we ernaar om het beste uit onszelf te halen in het water, maar we hechten ook veel waarde aan de gezelligheid en saamhorigheid die we ervaren na trainingen en wedstrijden. Lijkt deze vrijwilligersfunctie jou interessant? Laten we dan eens samenkomen voor een gesprek en een drankje. Stuur ons een berichtje, en we nemen snel contact met je op!

Structureel