csrf
MOOIWERK Breda logo
MOOIWERK Breda

BESPREEK JIJ DE ACTUALITEITEN MET JANNEKE?

Janneke* is 93 en woont alleen. Het is een vriendelijke, spraakzame dame die van gezelligheid en een praatje houdt. Ze houdt de krant goed bij en kijkt graag naar praatprogramma’s. Soms heeft ze sombere momenten. Wat ga je doen? Je spreekt wekelijks af met Janneke. Ze maakt graag een praatje met je, onder andere over wat er nu in de wereld speelt. Of jullie gaan bij lekker weer even samen naar buiten met de rollator. Wie ben jij? Jij bent een vrouw tussen de 40 en 60 jaar, die net als Janneke de actualiteiten bijhoudt en hierover gemakkelijk praat. Jij kunt goed omgaan met de sombere momenten die Janneke af en toe heeft en reageert hier rustig en daadkrachtig op. Wat levert het je op? Je geeft Janneke een fijne tijd. Ook stelt het haar dochters gerust dat jij bij haar bent. Zij hoeven daardoor iets minder vaak langs te gaan. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. ​Wij waarderen onze vrijwilligers! ​BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je krijgt een cursus waarin je leert om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Lees meer

structureel

Breda

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Janneke* is 93 en woont alleen. Het is een vriendelijke, spraakzame dame die van gezelligheid en een praatje houdt. Ze houdt de krant goed bij en kijkt graag naar praatprogramma’s. Soms heeft ze sombere momenten.

Wat ga je doen?
Je spreekt wekelijks af met Janneke. Ze maakt graag een praatje met je, onder andere over wat er nu in de wereld speelt. Of jullie gaan bij lekker weer even samen naar buiten met de rollator.

Wie ben jij?
Jij bent een vrouw tussen de 40 en 60 jaar, die net als Janneke de actualiteiten bijhoudt en hierover gemakkelijk praat. Jij kunt goed omgaan met de sombere momenten die Janneke af en toe heeft en reageert hier rustig en daadkrachtig op.

Wat levert het je op?
Je geeft Janneke een fijne tijd. Ook stelt het haar dochters gerust dat jij bij haar bent. Zij hoeven daardoor iets minder vaak langs te gaan. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

​Wij waarderen onze vrijwilligers!
​BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je krijgt een cursus waarin je leert om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Eenmalig 2 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Breda

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van BredaMantelzorg

Vrijwilliger psychische problemen
Breda

Vrijwilliger psychische problemen

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Carla’s man heeft chronische depressies. Johan zorgt voor zijn zoon met schizofrenie. Karim doet boodschappen voor zijn zus die niet de straat op durft. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Mantelzorg voor iemand met psychische problemen is vaak langdurig en intensief. Het is belangrijk dat mantelzorgers zich regelmatig ontspannen en zo nieuwe energie opdoen. Het is voor hen fijn om te weten dat er dan iemand bij hun naaste is. BredaMantelzorg zoekt daarom vrijwilligers voor mensen met psychische problemen. Wat ga je doen? Samen ga je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Of je gaat thuis bij iemand op bezoek om een spelletje te doen, gezellig te praten of een film te kijken. Soms help je iemand om meer sociale contacten op te doen of meer naar buiten te durven. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Ook voor de mantelzorger, die heeft op deze manier tijd voor zichzelf en wordt zo ontlast. Maak jij het verschil? BredaMantelzorg zoekt enthousiaste vrijwilligers, die graag een ander helpen. Hoe vaak je met iemand afspreekt, bepalen jullie samen. Het gaat hierbij niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Is dit iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wat bieden wij? Als vrijwilliger neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Want doordat jij er bent, kan de mantelzorger iets anders doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL
Breda

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Raima kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Hierdoor gaat het lopen moeizaam en is zij moeilijk te verstaan. Doordat ze minder kracht heeft in de rechterkant van haar lichaam heeft ze bij de dagelijkse dingen veel hulp nodig van haar echtgenoot. NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is schade aan de hersenen, bijvoorbeeld door een ongeval, hersentumor, MS, hersenbloeding of -infarct. De lichamelijke beperkingen vallen als eerste op. Denk bijvoorbeeld aan moeite met praten, gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht. Maar er zijn ook andere gevolgen. Iemand kan sneller geïrriteerd zijn of minder plezier hebben in het leven. De zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger NAH neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met NAH gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

VRIJWILLIGER DEMENTIE
Breda

VRIJWILLIGER DEMENTIE

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

De partner van Fiene heeft Ziekte van Alzheimer. De vrouw van Gerard heeft Lewy Body Dementie. Meike zorgt voor haar moeder met vasculaire dementie. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Dementie is een sluipende ziekte, die veel impact heeft. Niet alleen op de persoon met dementie zelf, maar ook op de naasten. Dementie zorgt ervoor dat mensen steeds minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. De mantelzorgers nemen vaak geleidelijk veel taken en zorg over. Wat mantelzorgers dan vaak vergeten, is ook tijd voor zichzelf te maken om de batterij weer op te laden. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger dementie neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met dementie gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Ga jij fietsen met Frits?
Breda

Ga jij fietsen met Frits?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Frits* is 79 en woont samen met zijn vrouw. Frits is fysiek een sterke man. Hij heeft onlangs de diagnose vasculaire dementie gehad. Al lange tijd kampt Frits met depressies. Hij kan goed verwoorden wat de ziekte met hem doet, alleen zijn korte termijngeheugen laat hem in de steek. Hij weet veel over tuinbouw en vertelt daar graag over. Wat ga je doen? Frits kan met zijn vrouw niet meer gaan fietsen. Dat wil hij graag met jou doen. Misschien kun je samen met Frits in de tuin werken en de kas opnieuw inrichten. Je spreekt wekelijks of om de week af, net wat voor jou mogelijk is. Wie ben jij? Je bent een man die van tuinieren en fietsen houdt. Je kunt omgaan met de klachten die Frits ervaart en hem stimuleren en motiveren. Wat levert het je op? Je geeft Frits en zijn vrouw een fijne tijd. Voor Frits zijn vrouw is het fijn dat zij even tijd heeft voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Frits is niet zijn echte naam.

Ga jij de tuin in met Teun?
Breda

Ga jij de tuin in met Teun?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Teun*(83) is een rustige, intelligente man. Hij is een groot liefhebber van zijn mooie tuin. Helaas kan hij weinig prikkels verdragen. Hij heeft moeite met balans. En heeft depressieve periodes en beginnende dementie. Wat ga je doen? Teun wil graag met jou praten in en over zijn prachtige tuin. Of een rondje wandelen in het bos en samen praten over het verleden. Je spreekt 1x per week af met de voorkeur voor de maandagmiddag. Wie ben jij? Je bent een man/vrouw die rustig is en van tuinieren houdt. Jij neemt initiatief om samen iets te ondernemen. Teun loopt op de langere afstanden met een rollator, jij kunt hiermee omgaan. Wat levert het je op? Je geeft Teun een fijne tijd. Doordat jij er bent kan zijn vrouw haar vrijwilligerswerk weer oppakken. Ook maken de kinderen zich dan minder zorgen omdat jij bij hem bent. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hier je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Teun is niet zijn echte naam.

Ga jij naar de markt met Lauren?
Breda

Ga jij naar de markt met Lauren?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Lauren* (75) heeft een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor onzeker en snel overprikkeld. Haar echtgenoot is haar steun en toeverlaat. Hij regelt alles voor haar en zorgt voor structuur. Zo heeft ze bijvoorbeeld houvast aan briefjes en overzichten die hij in huis ophangt. Hij doet dit met liefde. Maar het vraagt veel van hem. Daarom is jouw ondersteuning heel welkom. Wat ga je doen? Lauren vindt het fijn om naar het Valkenbergpark of de markt op vrijdag te gaan. Je spreekt wekelijks of tweewekelijks af. Het liefst op vrijdagochtend. In het begin gaat de man van Lauren nog mee. Zo kan ze wennen aan dat er iemand anders met haar op pad gaat. Wie ben jij? Je bent een rustige, geduldige en daadkrachtige vrouw. Je vindt het fijn om met Lauren te gaan wandelen en een kopje koffie te gaan drinken op het terras. Je kunt omgaan met een lichtgewicht rolstoel. Wat levert het je op? Je geeft Lauren én haar man een fijne tijd. Doordat jij er bent kan haar man alleen op pad en zo zichzelf opladen. Zo kan hij de zorg voor Lauren goed volhouden. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hier je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Lauren is niet haar echte naam.

Jongeren
Ga Jij Koken Met Carla?
Breda

Ga Jij Koken Met Carla?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Carla is 73 en leeft al 21 jaar met parkinson. Ze heeft soms hallucinaties die gelukkig niet vervelend voor haar zijn. Zo ziet ze haar kleinkinderen soms op de bank zitten. Het is een vriendelijke, toegankelijke dame. Bij nieuwe contacten of activiteiten is ze eerst een beetje terughoudend. Ze houdt van lezen, puzzelen en wandelen. Wat ga je doen? Carla wil graag haar ervaringen met parkinson bij jou kwijt. Ook wil ze graag een wandeling met je maken in Westerpark en af en toe een simpele maaltijd koken. Eens per week ga jij 2 á 2,5 uur langs. De voorkeur is op maandag, woensdag of vrijdag in de ochtend, tussen 11.00 en 14.00 uur. Wie ben jij? Je bent gezellig en kan een luisterend oor voor Carla zijn. Zo kan ze haar verhaal kwijt over haar ziekte. Heb jij ervaring met parkinson in jouw omgeving? Dat is fijn, maar niet noodzakelijk. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn, maar wel simpele maaltijden kunnen koken. Wat levert het je op? Je geeft Carla én dochters een fijne tijd. Carla heeft 3 dochters, 1 van hen neemt veel mantelzorgtaken op zich. Doordat jij er bent, kunnen zij zichzelf opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! ​BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en kijken of jullie bij elkaar passen. *Carla is niet haar echte naam.

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?
Breda

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?

Wekelijks · 3 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Claudia* (45) is rustige, zorgzame vrouw en is alleenstaande moeder van twee kinderen (Kelly* van 8 en Mees* van 2 jaar). Zij heeft het POTS Syndroom en bekkeninstabiliteit. Bij POTS komt bij het opstaan tijdelijk te weinig bloed met zuurstof naar het hoofd. Voor Claudia zorgt de combinatie van klachten dat ze niet veel activiteiten kan doen met de kinderen. Wat ga je doen? Claudia vindt het fijn dat je activiteiten met de kinderen gaat doen zoals koekjes bakken, buiten spelen, naar de speeltuin. Je spreekt wekelijks af. Soms haal je Kelly uit school en zorg je dat er een vriendje of vriendinnetje mee kan om samen te spelen. Je kunt omgaan met een buggy. Wie ben jij? Je bent een vrouw tussen de 18 en 40 jaar. Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan en wat met ze te ondernemen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn. Wat levert het je op? Je geeft Claudia én haar kinderen een fijne tijd. Doordat jij er bent kan Claudia even tot rust komen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Claudia, Mees en Kelly zijn niet de echte namen.

Rondje België met John
Breda

Rondje België met John

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

John* is 74 en woont samen met zijn vrouw. Hij heeft veel humor, is direct en een tikkeltje eigenwijs. Hij heeft Parkinson en hierdoor geheugenproblemen. Ook heeft hij een aneurysma. John vindt veel dingen leuk. Hij houdt van biljarten, vissen en schieten op de schietbaan. Graag doet hij een 'rondje boodschappen'. Hij wil dan naar de supermarkt of in België over de grens boodschappen doen. John helpt ook nog in een volkstuin. Wat ga je doen? John is dus een bezige bij. Maar het is voor hem niet gemakkelijk om al deze leuke activiteiten te blijven doen. Zeker omdat hij geen auto meer mag rijden. Sommige ervan zou hij graag met jou doen. Zoals samen met hem de boodschappen te doen hier in de buurt of in België. Of naar de volkstuin. Wat jij leuk vindt om samen te doen, kun je het hem bespreken. Wie ben jij? Je met een man van boven de 40 die net als John veel interesses heeft. Je kunt ermee omgaan dat John geheugenproblemen heeft. En kunt omgaan met zijn rollator. Je vindt het leuk om met hem op pad te gaan. Je hebt een autorijbewijs en een auto. Wat levert het je op? Je geeft John en zijn vrouw een fijne tijd. Doordat jij er bent, kan hij zijn hobby’s blijven doen. Zijn vrouw kan op dat moment iets voor zichzelf doen en zo opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan in een berichtje je gegevens achter. We bellen of je mailen je zo snel mogelijk. En kijken of jullie bij elkaar passen. *John is niet zijn echte naam.

Breng jij Martha weer onder de mensen?
Breda

Breng jij Martha weer onder de mensen?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Martha* is een opgewekte 93 jarige vrouw en woont zelfstandig naast haar kleindochter. Ze is laatst gevallen en daardoor minder mobiel. Afgelopen jaar zijn zowel haar dochter als haar zoon overleden. Martha heeft hier veel verdriet van. Ze houdt van gezelligheid en wil graag weer onder de mensen komen. Wat ga je doen? Je spreekt wekelijks af met Martha, liefst op een vaste dag. Ze gaat graag met je naar OC de Vlieren. Hier kwam ze graag, maar met alles wat er gebeurd is, durft ze niet goed alleen te gaan. Voor rouwverwerking zijn gesprekken gepland via de praktijkondersteuner van de huisarts. Maar ze wil ook samen met jou praten over het verlies van haar kinderen. Wie ben jij? Je bent een gezellige vrouw die houdt van praten met mensen en goed kan luisteren. En begrip heeft voor haar verdriet. Martha is pas gevallen. Je kunt omgaan met een rolstoel nu Martha niet zo goed kan lopen. Je gaat met haar op stap zodat ze mensen kan ontmoeten. Wat levert het je op? Je geeft Martha en haar kleindochter een fijne tijd. Haar kleindochter is haar mantelzorger. Doordat jij er bent hoeft zij zich even geen zorgen te maken over haar oma. Ze kan meer tijd besteden aan haar kinderen. En komt meer toe aan haar eigen verdriet. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Martha is niet haar echte naam.

Knutselen met Karin
Breda

Knutselen met Karin

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Karin* is een creatieve dame die altijd erg zelfstandig is geweest. Omdat ze minder mobiel is, is ze bang om alleen thuis te zijn. Vooral om dan te vallen. Ze heeft samen met haar man veel vrijwilligerswerk gedaan en pleegkinderen gehad. Ze is graag creatief bezig en zoekt iemand om dit samen te doen. Ze houdt van kaarten maken en handwerken. En ondertussen gezellig samen praten. Wat ga je doen? Je spreekt iedere donderdagmiddag met Karin af en gaat bij haar langs. Graag gaat ze met jou knutselen zoals bijvoorbeeld kaarten maken. Dit onder het genot van een kopje koffie om lekker samen te kletsen. Wie ben jij? Jij bent een creatieve vrouw en vindt het leuk om samen met Karin knutselen. Je kunt zo nodig omgaan met een rolstoel. Wat levert het je op? Je geeft Karin en haar echtgenoot een fijne tijd. Haar echtgenoot is haar mantelzorger. Doordat jij er bent, kan hij buitenshuis het kaartspel Canasta gaan spelen, zonder zich zorgen te maken over zijn vrouw. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Een coördinator begeleidt jou. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Karin is niet haar echte naam.

Op stap met Suzanne
Breda

Op stap met Suzanne

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Suzanne* (67) woont samen met Bjorn, haar man. En is zijn mantelzorger. Hij heeft een herseninfarct gehad. Suzanne heeft een dwarslaesie en zit hierdoor in een rolstoel. Ondanks dat onderneemt ze nog graag van alles. Ze wonen samen in een volledig aangepast appartement en Suzanne kan zich thuis goed redden. Maar door de zware zorg voor Bjorn heeft Suzanne zelf behoefte aan ontspanning en een maatje. Wat ga je doen? Suzanne kan niet meer met Bjorn op stap. Ze wil dit graag met jou doen. Zij zoekt dus een maatje om lekker samen te winkelen of een keer naar het bos gaan. Je spreekt 1x per week af. Wie ben jij? Je bent een gezellige, enthousiaste, ondernemende vrouw die houdt van wandelen, winkelen en praten met mensen. Je kunt omgaan met een rolstoel en een scootmobiel. Wat levert het je op? Je geeft Suzanne een fijne tijd. Doordat jij met haar op stap gaat heeft ze ontspanning en kan ze haar verhaal kwijt. Daardoor kan ze de zorg voor haar man beter aan. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Een coördinator begeleidt jou. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat hier je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Suzanne is niet haar echte naam.

Viola zoekt gezellige computervaardige vrouw
Breda

Viola zoekt gezellige computervaardige vrouw

Wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Viola is een 88 jarige vrouw met ouderdomsklachten. Ze draagt een corset vanwege de pijn in haar rug en kan niet goed lopen. Ondanks dat is Viola een vrolijke, hartelijke vrouw die hulp met open armen ontvangt en graag verwend. Haar man is vorig jaar overleden. Ze heeft geen kinderen. Het nichtje van Viola woont niet in de buurt. Zij regelt op afstand mantelzorgtaken. Viola leest graag, kijkt graag tv en houdt ervan met haar scootmobiel naar buiten te gaan. Wat ga je doen? Je spreekt wekelijks in de middag af en bespreekt dan wat jullie gaan doen. Viola vindt het fijn als je haar gezelschap houdt. Ze gaat graag met jou wandelen als het mooi weer is of naar de toko. Soms heeft Viola jouw hulp nodig om naar het ziekenhuis te gaan of een mail te sturen naar een vriendin in het buitenland. Hulp bij de online boodschappen is ook heel welkom. Wie ben jij? Jij bent een gezellige, actieve, computervaardige vrouw. Je kunt omgaan met een rolstoel en een scootmobiel. Wat levert het je op? Je geeft Viola een fijne tijd. Doordat jij er bent is ze minder eenzaam. Voor het nichtje van Viola is het een geruststelling dat jij haar tante wat extra kunt helpen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Een coördinator begeleidt jou. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Viola is niet haar echte naam.

Word jij gastheer/vrouw bij Hospice Mastbos?
Breda

Word jij gastheer/vrouw bij Hospice Mastbos?

Eenmalig of wekelijks · 3 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Connie* weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Zij woont daarom momenteel in het Hospice Mastbos. Dat is soms zwaar voor haar, maar ook voor de mensen om haar heen. Juist deze fase van haar leven wil Connie niet alleen aandacht voor haar naderende dood. Jij kan haar daarbij helpen. Wat ga je doen? Bij Hospice Mastbos zorgen we voor onze gasten in de laatste fase van het leven. Als gastheer/ gastvrouw ondersteun je de zorg en ben je een belangrijk onderdeel van ons zorg team. Hospice Mastbos biedt goede zorg met aandacht voor de persoonlijke wensen van de bewoners in een warme sfeer. We zoeken gastheren/ gastvrouwen voor Hospice Mastbos op donderdag- en zondagavond. De tijden zijn van 17.00 tot 20.00 uur. Je helpt bij het voorbereiden van de maaltijd, dekt de tafel, brengt onze gasten eten op de kamer. Of je begeleidt gasten van en naar de huiskamer. Na de maaltijd help je met de tafel afruimen, afwassen en dergelijke. De aandacht voor onze gasten en hun naasten is heel belangrijk. Wanneer ze daar behoefte aan hebben, maak je tijd voor een praatje. Wie ben jij? Je bent positief, kan een goed gesprek voeren en hebt een rustige uitstraling. Je bent betrokken, kunt iemand de volle aandacht geven en je hart openzetten. Wat levert het je op? Je ondersteunt de verpleegkundigen van Hospice Mastbos in de zorg voor de bewoners. Je geeft zowel de bewoners als de familie een fijne tijd. Jij biedt afleiding, zorgt ervoor dat men zijn hart kan luchten en dat de mantelzorgers even tijd hebben om te ontspannen. Je zult zien dat dit veel voldoening geeft. Jij bent het luisterend oor en de arm om iemand heen. Wat bieden wij? Hospice Mastbos biedt een fijne werkomgeving met gedreven collega’s en vrijwilligers. Je wordt ingewerkt door een collega en mocht het van beide kanten goed bevallen dan ontvang je een vrijwilligerscontract van BredaMantelzorg. Uiteraard word je goed voorbereid op dit bijzondere vrijwilligerswerk. Je krijgt een basiscursus Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Na deze cursus heb je alle informatie en ervaring die je nodig hebt om aan dit mooie werk te beginnen. Binnen Hospice mastbos word je begeleid door een verpleegkundige en ook bij BredaMantelzorg kun je terecht bij de coördinator VPTZ. Daarnaast biedt BredaMantelzorg een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten. Als vrijwilliger voor VPTZ krijg je ook de mogelijkheid om jaarlijks een training bij VPTZ Nederland te volgen. Ben jij enthousiast? Wil je meer informatie? Laat hieronder je gegevens achter. Wij sturen je gegevens door naar Mandy van der Westen, zij is vrijwillig coördinator voor het Hospice Mastbos. *Connie is niet de echte naam

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Vrijwilliger psychische problemen
Breda

Vrijwilliger psychische problemen

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Carla’s man heeft chronische depressies. Johan zorgt voor zijn zoon met schizofrenie. Karim doet boodschappen voor zijn zus die niet de straat op durft. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Mantelzorg voor iemand met psychische problemen is vaak langdurig en intensief. Het is belangrijk dat mantelzorgers zich regelmatig ontspannen en zo nieuwe energie opdoen. Het is voor hen fijn om te weten dat er dan iemand bij hun naaste is. BredaMantelzorg zoekt daarom vrijwilligers voor mensen met psychische problemen. Wat ga je doen? Samen ga je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Of je gaat thuis bij iemand op bezoek om een spelletje te doen, gezellig te praten of een film te kijken. Soms help je iemand om meer sociale contacten op te doen of meer naar buiten te durven. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Ook voor de mantelzorger, die heeft op deze manier tijd voor zichzelf en wordt zo ontlast. Maak jij het verschil? BredaMantelzorg zoekt enthousiaste vrijwilligers, die graag een ander helpen. Hoe vaak je met iemand afspreekt, bepalen jullie samen. Het gaat hierbij niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Is dit iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wat bieden wij? Als vrijwilliger neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Want doordat jij er bent, kan de mantelzorger iets anders doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL
Breda

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Raima kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Hierdoor gaat het lopen moeizaam en is zij moeilijk te verstaan. Doordat ze minder kracht heeft in de rechterkant van haar lichaam heeft ze bij de dagelijkse dingen veel hulp nodig van haar echtgenoot. NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is schade aan de hersenen, bijvoorbeeld door een ongeval, hersentumor, MS, hersenbloeding of -infarct. De lichamelijke beperkingen vallen als eerste op. Denk bijvoorbeeld aan moeite met praten, gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht. Maar er zijn ook andere gevolgen. Iemand kan sneller geïrriteerd zijn of minder plezier hebben in het leven. De zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger NAH neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met NAH gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?
Breda

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?

Wekelijks · 3 tot 3 uur
BredaMantelzorg

Claudia* (45) is rustige, zorgzame vrouw en is alleenstaande moeder van twee kinderen (Kelly* van 8 en Mees* van 2 jaar). Zij heeft het POTS Syndroom en bekkeninstabiliteit. Bij POTS komt bij het opstaan tijdelijk te weinig bloed met zuurstof naar het hoofd. Voor Claudia zorgt de combinatie van klachten dat ze niet veel activiteiten kan doen met de kinderen. Wat ga je doen? Claudia vindt het fijn dat je activiteiten met de kinderen gaat doen zoals koekjes bakken, buiten spelen, naar de speeltuin. Je spreekt wekelijks af. Soms haal je Kelly uit school en zorg je dat er een vriendje of vriendinnetje mee kan om samen te spelen. Je kunt omgaan met een buggy. Wie ben jij? Je bent een vrouw tussen de 18 en 40 jaar. Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan en wat met ze te ondernemen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn. Wat levert het je op? Je geeft Claudia én haar kinderen een fijne tijd. Doordat jij er bent kan Claudia even tot rust komen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Claudia, Mees en Kelly zijn niet de echte namen.

VRIJWILLIGER DEMENTIE
Breda

VRIJWILLIGER DEMENTIE

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

De partner van Fiene heeft Ziekte van Alzheimer. De vrouw van Gerard heeft Lewy Body Dementie. Meike zorgt voor haar moeder met vasculaire dementie. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Dementie is een sluipende ziekte, die veel impact heeft. Niet alleen op de persoon met dementie zelf, maar ook op de naasten. Dementie zorgt ervoor dat mensen steeds minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. De mantelzorgers nemen vaak geleidelijk veel taken en zorg over. Wat mantelzorgers dan vaak vergeten, is ook tijd voor zichzelf te maken om de batterij weer op te laden. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger dementie neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met dementie gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Ga jij fietsen met Frits?
Breda

Ga jij fietsen met Frits?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
BredaMantelzorg

Frits* is 79 en woont samen met zijn vrouw. Frits is fysiek een sterke man. Hij heeft onlangs de diagnose vasculaire dementie gehad. Al lange tijd kampt Frits met depressies. Hij kan goed verwoorden wat de ziekte met hem doet, alleen zijn korte termijngeheugen laat hem in de steek. Hij weet veel over tuinbouw en vertelt daar graag over. Wat ga je doen? Frits kan met zijn vrouw niet meer gaan fietsen. Dat wil hij graag met jou doen. Misschien kun je samen met Frits in de tuin werken en de kas opnieuw inrichten. Je spreekt wekelijks of om de week af, net wat voor jou mogelijk is. Wie ben jij? Je bent een man die van tuinieren en fietsen houdt. Je kunt omgaan met de klachten die Frits ervaart en hem stimuleren en motiveren. Wat levert het je op? Je geeft Frits en zijn vrouw een fijne tijd. Voor Frits zijn vrouw is het fijn dat zij even tijd heeft voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Frits is niet zijn echte naam.

Bestuurslid Sport en bewegen
Breda

Bestuurslid Sport en bewegen

Maandelijks · 8 tot 10 uur
Zwemvereniging SBC2000

Wat ga je doen? Binnen de vereniging hebben we veel verschillende sporten en afdelingen waar je kan bewegen. Jij bent de spin in het web en verbindt al deze verschillende sporten. Je hebt voornamelijk contact met de voorzitters van deze sporten en ondersteunt hen bij hun vraagstukken. Met je helikopter view vlieg je dus door de gehele vereniging en probeer je het sportief beleid in de vereniging vorm te geven samen met de verschillende afdelingen. Met wie ga je dit samen doen? Je werkt samen met de verschillende commissies en de andere leden in het bestuur. Daardoor maak je snel kennis met grote delen van de vereniging! Wie zijn wij? SBC2000 is met ongeveer 500 leden de grootste zwemvereniging van Breda. We beoefenen verschillende sporten binnen de vereniging, zoals waterpolo, schoonspringen, wedstrijdzwemmen, zwemvaardigheid, aqua joggen en zwemmen. In de verschillende sporten doen we ook mee aan competities, toernooien en evenementen waardoor we in heel Europa te zien zijn. We proberen in het water het beste uit ons zelf te halen, maar we vinden de gezelligheid van samen zijn na een training of wedstrijd net zo belangrijk. Samen een keer iets drinken? Lijkt deze vrijwilligers functie jou iets? Zullen we er dan eens een keer over praten? Stuur een berichtje en we hebben contact!

Taalvrijwilliger voor anderstalige ouders
Breda

Taalvrijwilliger voor anderstalige ouders

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Nieuwe Veste

Bij INOS Taalklas Ouders kunnen anderstalige ouders terecht voor gratis taallessen. Op verschillende basisscholen in Breda wordt taalles gegeven aan ouders uit de wijk. Hiervoor zijn we op zoek naar taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger ondersteun je de docent. Je helpt de cursisten met opdrachten en oefent in groepjes met hen de Nederlandse taal. Er zijn lessen op vier locaties; JFK (Hoge Vucht), Parel (Heuvel), Olympia (Haagse Beemden) en Burchtgaarde (IJpelaar). De lessen zijn altijd onder schooltijd. Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk op één van de locaties? neem contact op voor de mogelijkheden en tijden. Via MOOIWERK kan je gratis de basistraining taalvrijwilliger volgen, deze start in september. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur ons een bericht.

BAR  draaien op de vrijdagavond
Breda

BAR draaien op de vrijdagavond

Wekelijks · 5 tot 8 uur
Sociaal Cultureel Centrum de Poelewei

Wij zijn met (SPOED) op zoek maar gezellige mensen die wat tijd over hebben om bij ons bar te willen draaien voor onze bridge en eventueel voor mensen die op dat moment een zaaltje hebben gehuurd. Het is dan ook de bedoeling dat de bar er netjes uit blijft zien en na afloop de lege kopjes in de vaatwasser te doen. Het is vrijwilligers werk met een vrijwilligersvergoeding (max 5,- per uur). Het beste is dat je een afspraak met ons maakt voor verdere uitleg. GR. DIANA

Jongeren
Disco Picobello zoekt naar een feestbeest!
Breda

Disco Picobello zoekt naar een feestbeest!

Maandelijks · 3 tot 4 uur
Disco Picobello

Voor mensen met een (verstandelijke) bepering is het niet vanzelfsprekend om naar een "gewone disco" te gaan. Wij zijn 25 jaar geleden gestart met "Disco Picobello". !x per maand op zaterdag van 19.30-22.30 is er een disco in het Belcrumhuis in Breda. Hier kunnen zij in een veilige omgeving gezellig feesten. 1x per jaar is er een Summerparty in juni of juli en 1x per jaar een playbackshow in november. Wij zoeken een vrijwilliger die affiniteit heeft met de doelgroep gezellig mee danst, toezicht houdt waar nodig, in een gezellig team. Ben jij degene die 1x per maand van 19.00 tot ongeveer 23.30 zin heeft om gezellig mee te komen feesten en deze mensen te begeleiden neem dan contact op met Aartje.

Jongeren
Enthousiaste barmedewerker!
Breda

Enthousiaste barmedewerker!

Maandelijks · 3 tot 8 uur
Podium Bloos

Werkzaamheden: De werkzaamheden bestaan uit het draaiend houden van de bar, drankjes inschenken en afrekenen, omgang met bezoekers, creëren van een gezellige sfeer, de bar gereed maken voorafgaand aan een voorstelling en opruimen na een voorstelling. Wat vragen wij: -Je bent sociaal en maakt makkelijk een praatje. -Horeca-ervaring is een pré, maar zeker niet noodzakelijk. Wat heeft de organisatie te bieden : Leuke werksfeer, gratis bezoeken van voorstellingen en meekijken achter de schermen van een leuk theater. Wat maakt het werk de moeite waard: Je doet belangrijk werk: je helpt mee het café van Podium Bloos draaiende te houden en verbetert de gastvrijheid naar de bezoeker toe. Je wordt opgenomen in een team van gezellige mensen waarmee je samen een belangrijk deel van cultureel Breda vormt. Ook help je mee aan de mogelijkheid voor amateurs en professionals om voorstellingen, musicals, festivals en concerten te realiseren. Werktijden: Werktijden kan men zelf indelen afgestemd op het programma van Podium Bloos.

Jongeren