csrf
MOOIWERK Breda logo
MOOIWERK Breda

Ben jij ook ANDERS? Word initiatiefnemer!

Stel je voor; een bruisend netwerk van ondernemers uit Breda komt in actie voor de meest kwetsbare hulpvragen in de stad. Samen maken we zo Breda nog mooier en zetten we verder een streep door armoede. Het is een kans die voor het oprapen ligt. Het concept is bewezen. De werkwijze bekend. Wij zijn op zoek naar een pionier die samen met ons en de ondernemers in Breda op een nieuwe manier wil dienen. Sinds 2015 bouwt stichting ANDERS in Nederland aan een beweging van geven. Het concept is heel eenvoudig; lokale ondernemers komen in actie voor lokale hulpvragen van mensen in armoede. Vervolgens geven de hulpvragers zelf ook een goede daad door aan iemand anders. Een beweging van verbinding en geven als gevolg. Voorbeelden: - Een advocaat helpt iemand met een juridische vraag - Een slotenmaker maakt een woning weer veilig na huiselijk geweld - Een jobcoach helpt iemand richting een betaalde baan - Een loodgieter geeft een gezin letterlijk weer droge voeten Inmiddels zijn er al 7 lokale stichtingen in Nederland opgericht; Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, Den Haag, Nijmegen en Rivierenwaard. Het is tijd om de sprong naar Breda te maken! Waarom Breda? Breda heeft alles in zich om een nieuw ANDERS netwerk te laten slagen. De stad heeft zowel een forse kwetsbaarheid. Zeker 10.000 Bredanaars leven in armoede en 9% van de kinderen tot 12 jaar groeit op in armoede. Daarnaast heeft de stad een groot en gezond ondernemersklimaat (ruim 26.000 ondernemers). Het zijn de ingrediënten die de unieke verbinding via het werk van ANDERS mogelijk maakt. Pionier gezocht voor goede bak koffie Wij zijn op zoek naar Bredanaars die samen met ons de stad willen dienen op een nieuwe manier. Samen met ondernemers de stad op z’n kop zetten om de meest kwetsbare hulpvragen te beantwoorden en mensen weer nieuwe hoop en perspectief te geven. Voordelen van een stichting starten met ANDERS: - Bewezen concept - Groot netwerk - Veel begeleiding voor de opstart - Veel ondersteuning vanuit landelijke stichting Herken jij jezelf in het volgende of ken jij iemand met: - Lef - Gunfactor - Hart voor Breda - Ondernemend - Oog voor je naaste - Geloof, hoop en liefde zijn ook voor jou belangrijke drijfveren in het leven Ja? Mooi. Dan willen wij graag koffie met je drinken. Thee mag ook ;-) Stuur een kort mailtje naar [e-mailadres verborgen] zodat we contact met je kunnen opnemen. Stel vooral je vragen. We beantwoorden ze graag!

Lees meer

structureel

Breda centrum, Breda oost

Projectcoördinatie
Financiën & fondsenwerving
Hulp bij armoede

Beschrijving

Stel je voor; een bruisend netwerk van ondernemers uit Breda komt in actie voor de meest kwetsbare hulpvragen in de stad. Samen maken we zo Breda nog mooier en zetten we verder een streep door armoede. Het is een kans die voor het oprapen ligt. Het concept is bewezen. De werkwijze bekend. Wij zijn op zoek naar een pionier die samen met ons en de ondernemers in Breda op een nieuwe manier wil dienen.

Sinds 2015 bouwt stichting ANDERS in Nederland aan een beweging van geven. Het concept is heel eenvoudig; lokale ondernemers komen in actie voor lokale hulpvragen van mensen in armoede. Vervolgens geven de hulpvragers zelf ook een goede daad door aan iemand anders. Een beweging van verbinding en geven als gevolg.

Voorbeelden:

- Een advocaat helpt iemand met een juridische vraag
- Een slotenmaker maakt een woning weer veilig na huiselijk geweld
- Een jobcoach helpt iemand richting een betaalde baan
- Een loodgieter geeft een gezin letterlijk weer droge voeten
Inmiddels zijn er al 7 lokale stichtingen in Nederland opgericht; Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, Den Haag, Nijmegen en Rivierenwaard. Het is tijd om de sprong naar Breda te maken!

Waarom Breda?
Breda heeft alles in zich om een nieuw ANDERS netwerk te laten slagen. De stad heeft zowel een forse kwetsbaarheid. Zeker 10.000 Bredanaars leven in armoede en 9% van de kinderen tot 12 jaar groeit op in armoede. Daarnaast heeft de stad een groot en gezond ondernemersklimaat (ruim 26.000 ondernemers). Het zijn de ingrediënten die de unieke verbinding via het werk van ANDERS mogelijk maakt.

Pionier gezocht voor goede bak koffie
Wij zijn op zoek naar Bredanaars die samen met ons de stad willen dienen op een nieuwe manier. Samen met ondernemers de stad op z’n kop zetten om de meest kwetsbare hulpvragen te beantwoorden en mensen weer nieuwe hoop en perspectief te geven.

Voordelen van een stichting starten met ANDERS:
- Bewezen concept
- Groot netwerk
- Veel begeleiding voor de opstart
- Veel ondersteuning vanuit landelijke stichting

Herken jij jezelf in het volgende of ken jij iemand met:
- Lef
- Gunfactor
- Hart voor Breda
- Ondernemend
- Oog voor je naaste
- Geloof, hoop en liefde zijn ook voor jou belangrijke drijfveren in het leven

Ja? Mooi. Dan willen wij graag koffie met je drinken. Thee mag ook ;-)
Stuur een kort mailtje naar [e-mailadres verborgen] zodat we contact met je kunnen opnemen. Stel vooral je vragen. We beantwoorden ze graag!

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 24 uur

Locatie

Breda centrum, Breda oost

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Religie & zingeving

Categorie

Projectcoördinatie
Financiën & fondsenwerving
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Breda

Vrijwillig medewerker/budgetcoach

IMW Breda

Wil jij een ander graag helpen om de administratie op orde te krijgen en te houden? Lijkt het je een uitdaging om samen met iemand die financiële problemen heeft op zoek te gaan naar oplossingen? Dan is de vrijwilligersfunctie van budgetcoach bij het IMW misschien iets voor jou! De functie Je ondersteunt mensen bij hun (financiële) administratie. Je werkt toe naar een situatie waarin zij zelf hun administratie op orde kunnen houden. Je helpt mee met het oplossen van financiële problemen en het voorkomen van nieuwe schulden. Dit doe je bij cliënten thuis ‘aan de keukentafel’, op een tijd die jullie beiden goed uitkomt. Je werkt nauw samen met de cliënt en een beroepskracht van een hulpverleningsorganisatie. Wat doe je? o Je ondersteunt bij het afhandelen van de post en maakt samen met de cliënt een financieel en eventueel een schuldenoverzicht; o Vanuit een budgetplan maak je samen een huishoudboekje en leer je de cliënt hiermee om te gaan; o Samen bekijk je waar er bezuinigd kan worden; o Je onderzoekt of de cliënt gebruikmaakt van die voorzieningen waarvoor hij in aanmerking komt. Je leert de cliënt om deze in de toekomst zelf aan te vragen; o Je legt je werkzaamheden schriftelijk vast en houdt de beroepskracht op de hoogte; o Je neemt eens per zes weken deel aan het teamoverleg. Daar worden casussen besproken en vindt intervisie plaats. Ook neem je deel aan scholing die voor de functie noodzakelijk is. Wij vragen o Je kunt met allerlei mensen overweg en vindt het leuk om samen te werken; o Je stelt cliënten op hun gemak, toont respect, hebt inlevingsvermogen en laat het probleem bij de cliënt; o Je hebt financieel inzicht; je bent vaardig in Outlook, Excel en Word op basisniveau; o Je beschikt over kennis van bestaande voorzieningen of je weet deze te vinden en te gebruiken; o Je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk; o Je gaat zorgvuldig en integer om met vertrouwelijke informatie; o Je kunt coachend en sturend optreden naar de cliënt als het gaat om het bestedingspatroon; o Je bent doortastend en doelgericht; o Per week ben je minimaal 4 tot 8 uur beschikbaar; o Je bent beschikbaar voor overleg en waar nodig voor coaching en scholing. Wij bieden je o Een dynamische werkomgeving waar in je de kans krijgt om je kennis en talenten te ontwikkelen; o Een basisopleiding voor vrijwilligers bij het IMW; o Ondersteuning door een beroepskracht; o Een onkostenvergoeding. Interesse? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lenny Sinke, coördinator vrijwilligers(beleid). Op de website van imwbreda lees je meer over de hulp- en dienstverlening van het IMW en ook hoe je je rechtstreeks kunt aanmelden

Structureel
Breda

Mede-coördinerend Natuurgids

Gilde De Baronie

Wil je actief worden en blijven in de maatschappij, en daarbij je kennis en ervaring delen met anderen? Sluit je dan aan bij Gilde De Baronie en wordt natuurgids. Voor een van onze activiteiten, de natuurwandelingen, zijn we op zoek naar een coördinerend natuurgids. In overleg met de andere natuurgids plan je de natuurwandelingen. Meelopen met zo'n wandeling hoeft niet per sé maar dat kan natuurlijk altijd. De wandelingen worden voor de periode van een jaar vooruit gepland en vinden plaats in de omgeving van Breda. Je bereidt de wandeling voor en vindt het leuk tochten uit te zetten in de natuur. Je verricht coördinerende taken en je hebt zitting in het Algemeen Bestuur. Ga voor meer informatie naar onze website: gildebaronie.nl Gilde De Baronie is sinds 1986 een bruisende vrijwilligersorganisatie in Breda. Binnen het Gilde zijn ongeveer 90 mensen actief die, met veel plezier en passie, hun kennis delen met inwoners en bezoekers van de stad. Onze vrijwilligers organiseren een scala aan activiteiten. Daarmee willen zij de kennis en vaardigheden die zij hebben opgebouwd met anderen delen.

Structureel
Breda

Help specials tijdens vakantieactiviteiten!

Breda Actief

Tijdens de schoolvakanties organiseert Breda Actief diverse sportactiviteiten voor leerlingen met en zonder beperking. Vind jij het leuk om een leerling met een beperking (special) te begeleiden tijdens deze activiteiten? Dit is wat je gaat doen: Je begeleidt leerlingen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het belangrijkste is dat de leerlingen plezier beleven en mee kunnen doen. Het gaat om één dagdeel in de schoolvakantie (soms de ochtend, soms de middag). Iedere schoolvakantie vinden er andere activiteit plaats. De ene keer gaan we naar de Asterdplas, de andere keer bowlen of naar het sportcentrum waar we gaan laser-gamen. Je wordt iedere vakantie uitgenodigd en bepaalt zelf of en wanneer je tijd hebt. Het is superleuk om te zien hoe een leerling, met een lichamelijke of verstandelijke beperking, meespeelt met de rest. De leerlingen kijken eerst de kat uit de boom maar aan het einde van de dag willen ze meestal niet meer naar huis. Hoe mooi is het als jij de gene bent die de dag voor de leerlingen maakt. Wie ben jij en wat krijg jij: Je hoeft geen ervaring te hebben in het omgaan met deze kinderen, de nodige informatie geven wij je van tevoren. Verder is er altijd iemand aanwezig tijdens de activiteiten, waar je bij terecht kunt voor hulp of vragen. Voel je je betrokken en lijkt dit je wat? Reageer dan! Nog vragen? Neem contact op met Breda Actief via iris.broeren@breda-actief.nl of 076 523 35 55 Of 088 2501347 Over deze organisatie: Breda Actief is er voor iedereen in Breda die aan de slag wil met sport en beweging. Voor ouderen, volwassenen, jongeren, kinderen en mensen met een beperking.

Eenmalig
Jongeren
Breda

Geldbussenschudders - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Vind jij het leuk om met veel verschillende mensen een praatje te maken? Voor én tijdens carnaval gaan we met een gezellige groep op pad met collectebussen om geld voor stichting Kielegat in te zamelen. Vanaf dit jaar extra leuk: bij elke bijdrage ter hoogte van een leutpenning krijgt de betaler een Leuttax-pin! Een collectorsitem, dus we verwachten enthousiaste betalers. Wil jij één of meerdere dagen mee op pad? ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Jeugdraad - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Lijkt het jou leuk om dé brakskes van ut Kielegat, ofwel het jeugdgevolg, te begeleiden? Wij zoeken een enthousiaste begeleider die in het voorseizoen en tijdens de carnaval klaarstaat om te zorgen dat het jeugdgevolg kan stralen. Lijkt het jou leuk om deze Jeugd te begeleiden? Dan zoeken wij jou! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Gastvrije vrijwilligers gezocht

Mondiaal Centrum Breda

Op woensdagen en vrijdagen is er een gezellige inloop in het Mondiaal Centrum Breda waarbij iedereen uit de wijk, stad of ander land welkom is voor een kopje koffie of thee. De inloop is opzoek naar versterking van het vrijwilligersteam. Als vrijwilliger bij de inloop begin je de ochtend met het voorbereiden van koffie en thee. Tijdens de inloop van 10.00 uur tot 12.00 uur deel je koffie/thee met iets lekkers uit aan de bezoekers en maak je zomaar gezellig een praatje, bied je een luisterend oor of geef je advies. Ben jij discreet en kun je respectvol omgaan met mensen met allerlei verschillende achtergronden? Ben je sociaalvoelend en heb je een luisterend oor? Dan ben jij degene die we graag in ons inloopteam welkom willen heten. Kom eens een kopje koffie of thee drinken en kom de sfeer eens proeven.

Structureel
Breda

Maatje van een bewoner

Thebe, locatie Ruitersbos

Als maatje kun je de bewoner betrekken bij de gewone dagelijkse bezigheden, zoals samen koffiedrinken, samen de krant doorlezen, een wandelingetje maken, samen boodschappen doen of gewoon een gezellig gesprekje voeren. Alles gaat in overleg. We willen onze bewoners oprechte aandacht, veiligheid en comfort bieden. We koesteren ieders eigen karakter en levensverhaal en dit gebruiken we als uitgangspunt voor onze benadering. Wij vragen: Sociale vaardigheden en een rustige uitstraling. Affiniteit/betrokkenheid met de bewoner van een zorgcentrum (soms met dementie). Lijkt het je wat? We horen het graag!

Structureel
Breda

Special Olympics 14 tm 16 juni 2024

OSV Bowls Breda

Beste vrijwilliger, Mijn naam is Luuk en ik zoek vrijwilligers voor hulp bij het onderdeel bocce bij de Special Olympics in Breda van 15 en16 juni aanstaande; Bocce is een soort indoor jeu-des-boules voor mensen met een fysieke en/of geestelijke beperking. Het is bijzonder dankbaar werk. Het betreft scheidsrechteren, de score bijhouden of aangeven wie er aan de beurt is… vanzelfsprekend krijg je toelichting in de zaal op de dag zelf. Mocht je tijd en zin hebben deze mensen een of twee geweldige dagen te bezorgen, ook slechts voor een dagdeel: bel me en ik vertel je verder wat de bedoeling is. Bedankt alvast voor je interesse.

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Breda, Roosendaal, Oosterhout, Tilburg, Eindhoven, 's-Hertogenbosch

Creatieve en organisatorische crew gezocht

Noord-Brabants Dazzling Dragartist

Bij het organiseren van een grote dragcontest en alles er om heen komt heel veel kijken. Van het uitdenken en werken van themas en opdrachten tot het regelen van sponsoren en prijzen, kandidaat contacten en het maken van promotiematerialen, het organiseren en in goede banen lijden van de overige evenementen, maar ook het begeleiden van kandidaten en contacten onderhouden en leggen met alle betrokkenen zoals sponsoren en kandidaten. Hier kunnen we heel veel handjes en koppies bij gebruiken en daarom zijn we op zoek naar organisatorische en creatieve Talenten die het leuk vinden om meerdere Dragartist events uit te werken en mee te organiseren waaronder de volgende editie van Noord Brabants Dazzling Dragartist. De enige voorwaarden die er zijn: - dat je 18+ bent -liefst woonachtig in de regio Noord Brabant of in de gelegenheid bent om te reizen. - dat je affiniteit(of voldoende ervaring)hebt met LGBTQ+ en/of de entertainment/show industrie. -sociaal en creatief bent. -geen negen tot 5 mentaliteit hebt. heb je interesse of zou je je graag willen aansluiten bij onze crew? Stuur ons dan snel een privebericht of mail ons

Structureel
Jongeren