csrf
MOOIWERK Breda logo
MOOIWERK Breda

Laat jij de energie van onze gasten stromen?

Ben jij een bevlogen tai chi of chi gong docent die een uurtje over heeft? Stichting De Honingraad ondersteunt mensen die geraakt zijn door kanker met workshops, activiteiten en lotgenotencontact. Laat jij onze gasten kennis maken met de voordelen van tai chi / chi gong in een fijne les op de maandag- of donderdagochtend, minimaal twee keer per maand? Je krijgt er een enorme portie dankbaarheid voor terug en een aantal gezellige vrijwilligersbijeenkomsten per jaar. Kom vrijblijvend kennis maken!

Lees meer

structureel

Breda oost

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Ben jij een bevlogen tai chi of chi gong docent die een uurtje over heeft? Stichting De Honingraad ondersteunt mensen die geraakt zijn door kanker met workshops, activiteiten en lotgenotencontact. Laat jij onze gasten kennis maken met de voordelen van tai chi / chi gong in een fijne les op de maandag- of donderdagochtend, minimaal twee keer per maand? Je krijgt er een enorme portie dankbaarheid voor terug en een aantal gezellige vrijwilligersbijeenkomsten per jaar. Kom vrijblijvend kennis maken!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 1 uur

maandag

donderdag

Locatie

Breda oost

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Inloophuis de Honingraad Breda

Breda

Sta jij klaar voor onze gasten met kanker?

Inloophuis de Honingraad Breda

Ben jij die gastvrouw/-heer die voor onze gasten een lekkere pot koffie zet en een luisterend oor biedt? Dan zijn we op zoek naar jou! De Honingraad ontvangt jaarlijks zo'n 1500 gasten die geraakt zijn door kanker. We organiseren creatieve en ontspannende activiteiten, workshops en lezingen. Daarmee faciliteren we lotgenotencontact voor (ex)-patiënten, naasten en nabestaanden. Gastvrouw/Gastheer (op vrijwillige basis) Wat ga je doen? - Je ontvangt samen met een van je collega’s onze gasten en voorziet ze van koffie/thee en aandacht - Je zorgt voor een opgeruimd, warm ‘thuis’ in De Honingraad - Je biedt een luisterend oor aan mensen die hun verhaal kwijt willen - Je beantwoordt (telefonische) vragen, bij De Honingraad of op locatie tijdens evenementen Wat bieden we jou? - Een betekenisvolle werkplek waar aandacht is voor elkaar - Een inwerkperiode met ondersteuning van onze coördinator Gastvrouwen/-heren - Regelmatig gezellige bijeenkomsten voor alle vrijwilligers - Scholing en training via onze branchevereniging IPSO - De mogelijkheid om mee te denken bij de verdere ontwikkeling van De Honingraad Wat breng jij mee? - Je bent gewend om je handen uit de mouwen te steken op licht huishoudelijk gebied. Poetsen hebben we gelukkig uitbesteed. - Je kunt goed omgaan met mensen en uitstekend luisteren. - Je hebt affiniteit met en respect voor onze doelgroep en schrikt niet terug voor een emotioneel gesprek. - Je bent bereid om de IPSO training te volgen van drie dagen. - Je bent regelmatig beschikbaar voor een dagdeel in de week. Kom je een keer vrijblijvend kennis maken? De koffie/thee staat klaar!

Structureel
Breda

Heb jij twee rechterhanden?

Inloophuis de Honingraad Breda

Heb jij twee rechterhanden en kun je een beetje goed klussen? Word lid van ons flexibele klusteam en draag zo een steentje bij aan ons huis. De Honingraad is een centrum voor iedereen die geraakt is door kanker. Iedereen die op welke manier dan ook getroffen is door kanker kan er terecht voor lotgenotencontact en deelname aan creatieve en ontspannende activiteiten, workshops en lezingen. De Honingraad draait al meer dan 25 jaar op de inzet van een grote groep betrokken vrijwilligers. De organisatie wordt geleid door een (betaalde) coördinator. Op dit moment zijn we op zoek naar een Vrijwilliger klusteam (m/v) Dit ga je doen Als lid van ons klusteam werk je regelmatig in ons huis aan het onderhoud van ons huis. Voor het groot onderhoud hebben we een samenwerking met een bouwbedrijf, maar er blijven genoeg kleine klussen over. Denk aan: storingen oplossen, kleine reparaties en onderhoud aan ons pand en inventaris, klein schilderwerk. Wat breng je mee? • Een portie enthousiasme en zin om ons te helpen! • Kennis en ervaring met allerhande klussen • Zelfstandig en communicatief • Affiniteit met onze doelgroep is een pre • Je bent minimaal 2x per maand inzetbaar Dit bieden we jou! • Altijd verse koffie • Een betekenisvolle werkplek waar aandacht is voor elkaar • Begeleiding en praktische ondersteuning van onze coördinatoren • Flexibiliteit in je werkdagen en tijden • Regelmatig gezellige bijeenkomsten voor alle vrijwilligers • De mogelijkheid om mee te denken bij de verdere ontwikkeling van De Honingraad Meer weten of reageren? Graag ontvangen we je sollicitatie en motivatie op vacature@honingraad.nl. Wil je eerst nog wat meer weten over deze vrijwilligersbaan? Stuur ons een bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

Vrijwilliger psychische kwetsbaarheid

BredaMantelzorg

Carla’s man heeft chronische depressies. Johan zorgt voor zijn zoon met schizofrenie. Karim doet boodschappen voor zijn zus die niet de straat op durft. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Mantelzorg voor iemand met een psychische kwetsbaarheid is vaak langdurig en intensief. Het is belangrijk dat mantelzorgers zich regelmatig ontspannen en zo nieuwe energie opdoen. Het is voor hen fijn om te weten dat er dan iemand bij hun naaste is. BredaMantelzorg zoekt daarom vrijwilligers voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat ga je doen? Samen ga je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Of je gaat thuis bij iemand op bezoek om een spelletje te doen, gezellig te praten of een film te kijken. Soms help je iemand om meer sociale contacten op te doen of meer naar buiten te durven. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Ook voor de mantelzorger, die heeft op deze manier tijd voor zichzelf en wordt zo ontlast. Maak jij het verschil? BredaMantelzorg zoekt enthousiaste vrijwilligers, die graag een ander helpen. Hoe vaak je met iemand afspreekt, bepalen jullie samen. Het gaat hierbij niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Is dit iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wat bieden wij? Als vrijwilliger neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Want doordat jij er bent, kan de mantelzorger iets anders doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL

BredaMantelzorg

Raima kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Hierdoor gaat het lopen moeizaam en is zij moeilijk te verstaan. Doordat ze minder kracht heeft in de rechterkant van haar lichaam heeft ze bij de dagelijkse dingen veel hulp nodig van haar echtgenoot. NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is schade aan de hersenen, bijvoorbeeld door een ongeval, hersentumor, MS, hersenbloeding of -infarct. De lichamelijke beperkingen vallen als eerste op. Denk bijvoorbeeld aan moeite met praten, gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht. Maar er zijn ook andere gevolgen. Iemand kan sneller geïrriteerd zijn of minder plezier hebben in het leven. De zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger NAH neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met NAH gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?

BredaMantelzorg

Claudia* (45) is rustige, zorgzame vrouw en is alleenstaande moeder van twee kinderen (Kelly* van 8 en Mees* van 2 jaar). Zij heeft het POTS Syndroom en bekkeninstabiliteit. Bij POTS komt bij het opstaan tijdelijk te weinig bloed met zuurstof naar het hoofd. Voor Claudia zorgt de combinatie van klachten dat ze niet veel activiteiten kan doen met de kinderen. Wat ga je doen? Claudia vindt het fijn dat je activiteiten met de kinderen gaat doen zoals koekjes bakken, buiten spelen, naar de speeltuin. Je spreekt wekelijks af. Soms haal je Kelly uit school en zorg je dat er een vriendje of vriendinnetje mee kan om samen te spelen. Je kunt omgaan met een buggy. Wie ben jij? Je bent een vrouw tussen de 18 en 40 jaar. Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan en wat met ze te ondernemen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn. Wat levert het je op? Je geeft Claudia én haar kinderen een fijne tijd. Doordat jij er bent kan Claudia even tot rust komen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Claudia, Mees en Kelly zijn niet de echte namen.

Structureel
Breda

Ga jij fietsen met Frits?

BredaMantelzorg

Frits* is 79 en woont samen met zijn vrouw. Frits is fysiek een sterke man. Hij heeft onlangs de diagnose vasculaire dementie gehad. Al lange tijd kampt Frits met depressies. Hij kan goed verwoorden wat de ziekte met hem doet, alleen zijn korte termijngeheugen laat hem in de steek. Hij weet veel over tuinbouw en vertelt daar graag over. Wat ga je doen? Frits kan met zijn vrouw niet meer gaan fietsen. Dat wil hij graag met jou doen. Misschien kun je samen met Frits in de tuin werken en de kas opnieuw inrichten. Je spreekt wekelijks of om de week af, net wat voor jou mogelijk is. Wie ben jij? Je bent een man die van tuinieren en fietsen houdt. Je kunt omgaan met de klachten die Frits ervaart en hem stimuleren en motiveren. Wat levert het je op? Je geeft Frits en zijn vrouw een fijne tijd. Voor Frits zijn vrouw is het fijn dat zij even tijd heeft voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Frits is niet zijn echte naam.

Structureel
Breda

VRIJWILLIGER DEMENTIE

BredaMantelzorg

De partner van Fiene heeft Ziekte van Alzheimer. De vrouw van Gerard heeft Lewy Body Dementie. Meike zorgt voor haar moeder met vasculaire dementie. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Dementie is een sluipende ziekte, die veel impact heeft. Niet alleen op de persoon met dementie zelf, maar ook op de naasten. Dementie zorgt ervoor dat mensen steeds minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. De mantelzorgers nemen vaak geleidelijk veel taken en zorg over. Wat mantelzorgers dan vaak vergeten, is ook tijd voor zichzelf te maken om de batterij weer op te laden. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger dementie neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met dementie gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

HOI JIJ :-), mogen we even jouw aandacht.....

Koninklijke Visio locatie de Blauwe kamer

.............voor het fantastische supergezellige Visio Vakantieproject?! Ook dit jaar organiseren wij een vakantie voor thuiswonende jongeren met een visuele en verstandelijke beperking. Wij gaan op vakantie in het gebouw van Visio Onderwijs Breda. Dit vakantieproject doen we niet alleen maar met superleuke vrijwilligers! Iedere vakantieganger wordt begeleid door een eigen vrijwilliger en daarom zoeken we jou! Van zaterdag 13 t/m 20 juli of van zaterdag 20 t/m 27 juli 2024. Lijkt het je leuk of ken je iemand in je omgeving (16+), laat het ons weten! Kijk op www.visio.org/vakantieproject voor meer informatie of mail naar Alida alidavanwijland-verwijs@visio.org Maandag 10 juni om 19:00 uur organiseren we een informatieavond, kom jij ook?

Project
Breda

Duofietsmaatje gezocht voor NAC-fan

Surplus

Hou je van samen fietsen en een praatje maken? Een bewoonster van Elisabeth* ook! Zij wil er graag samen met de duofiets op uit. Wat ga je doen? Deze bewoonster telt 68 jaar en is heel vitaal. Ze houdt van fietsen en wandelen, heeft vroeger aan voetbal gedaan, kijkt nog steeds graag voetbal en is fan van NAC. Voorheen ging ze wekelijks op pad met de tandem. Op Elisabeth hebben we geen tandem staan, maar gelukkig wel een duofiets! Op deze elektrische fiets zit je naast elkaar. De bestuurder kan sturen en remmen (en trappen), de bijrijder kan meetrappen. Samen met jou kan ze op die manier lekker blijven fietsen en is er intussen tijd voor een praatje. Mevrouw leest graag en kan erg genieten van bezoek van familie of anderen. Ze is bipolair (haar stemming kan wisselen) en ze wordt een beetje vergeetachtig. Daarom is het fijn om samen met iemand naar buiten te gaan; dan raakt ze niet de weg kwijt. Wanneer? Het zou fijn zijn als je in de middag rond 14.00 uur een uurtje kunt komen fietsen. De dag spreken jullie samen af. Je bent elke week van harte welkom, maar als je eens in de twee weken kunt is het ook fijn. Wanneer past het bij jou? Als je fit bent om samen te fietsen op de duofiets; Als je in bent voor een praatje (dat hoeft beslist niet over voetbal te gaan, maar het mag natuurlijk wel ;-) Als je het geen probleem vindt wanneer mevrouw de ene keer wat vrolijker is dan de andere. Wat biedt het jou? Natuurlijk een frisse neus, en een gezellig moment. Daarnaast het besef dat je iemand heel blij maakt, die anders niet meer lekker op de fiets buiten zou kunnen zijn! Ook de zorgmedewerkers van de afdeling maak je blij, want zij gunnen het mevrouw zo. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Afdeling de Raep ligt op de 5e verdieping en richt zich op cliënten met een psychiatrische achtergrond.

Structureel
Breda

Heb jij groene vingers?

Surplus Molenstaete

BEN JIJ EEN PLANTENLIEFHEBBER MET EEN HART VOOR OUDEREN? WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGER DIE WEKELIJKS EEN UURTJE WIL BESTEDEN AAN HET VERZORGEN VAN KAMERPLANTEN IN ONZE WONING VOOR OUDEREN MET DEMENTIE. Wat ga je doen? -Wekelijks water geven en verzorgen van de kamerplanten -Controleren op ziektes en plagen -Eventueel verpotten en snoeien waar nodig -Zorgdragen voor een groene en rustgevende omgeving voor onze bewoners Wat vragen wij? -Liefde voor planten en basiskennis van plantenverzorging -Affiniteit met ouderen en een warm hart voor mensen met dementie -Betrouwbaarheid en een wekelijks beschikbaar voor een uurtje -Een geduldige en vriendelijke houding Wat bieden wij? -Een waardevolle en dankbare ervaring -Een gezellige en betrokken werkomgeving -Reiskostenvergoeding indien van toepassing -Kennis doormiddel van scholingen Ben je enthousiast of wil je meer weten neem dan contact met me op. Groetjes Tamara

Structureel
Jongeren
Breda

Moestuin iets voor jou?

Surplus Molenstaete

Wil jij bijdragen aan een groenere buurt en Tegelijkertijd een brug slaan tussen wijkbewoners en ouderen met dementie? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers om samen onze wijkmoestuin te onderhouden en bewoners van het verpleeghuis erbij te betrekken. Wat ga je doen? -Planten, zaaien en oogsten van groenten, kruiden en bloemen -Onkruid wieden en het bijhouden van de tuin -Water geven en onderhouden van de planten -Samenwerken met bewoners van het verpleeghuis om hen bij de tuin te betrekken Wat vragen wij? -Liefde voor tuinieren en basiskennis van plantenverzorging (ervaring is een plus maar geen vereiste) -Enthousiasme om samen met buurtgenoten en verpleeghuisbewoners te werken -Regelmatige beschikbaarheid (wekelijks of maandelijks) -Bereidheid om mee te denken en ideeën te delen voor de tuin Wat bieden wij? -Een sociale en betekenisvolle werkomgeving -Een unieke kans om een positieve impact te hebben op zowel de buurt als het verpleeghuis Ben je enthousiast of wil je graag meer weten. Neem dan contact met me op. Groetjes Tamara

Structureel
Jongeren