csrf
MOOIWERK Breda logo
MOOIWERK Breda

Jij bent op zoek naar ons!

Raak jij van ganzenbord, een vragenspel, koekjes bakken of een maaltijd koken enthousiast? Dan pas jij bij ons en staat het kopje koffie klaar. De bewoners van Egala zorg Locatie De Leystroom zijn op zoek jou. Zij willen graag met jou gezelschapsspelletjes spelen, koffie drinken of samen koken en bakken. Spreekt dit jou aan? Lees dan snel verder! De ochtend of middag start je met een een praatje met de aanwezige bewoners op de groep en de zorgmedewerker(s). Nadat je sfeer hebt geproefd kijk je naar de aanwezige spellen, zoekt samen met de bewoners iets uit. Gezelligheid en plezier staan natuurlijk bovenaan. Hebben jullie zin om iets lekkers te bakken,? Dan kan dat ook. Heb je zelf een idee of spel? Stel het voor of neem het een keertje mee om uit te proberen. Met wie ga je de activiteit doen? De woongroepen op de Leystroom zijn kleinschalig. Op iedere woongroep wonen 8 ouderen voornamelijk met dementie. Je bent van harte welkom de ochtend of middag. De dagen en uren spreken we onderling af. Als je in het weekend kunt is dat ook heel fijn! Maak je makkelijk contact met ouderen en neem je initiatief, dan is deze vacature voor jou geschreven. Dementie bij jou nog niet bekend? Geen zorgen, we vertellen je er graag meer over bij de start van je vrijwilligerswerk. Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen Egala Zorg. Deze vragen wij natuurlijk kosteloos voor je aan. Bij je start als vrijwilliger word je goed ingewerkt en alle vragen die je hebt beantwoord zodat je met positieve energie kunt beginnen. Er zijn mogelijkheden voor (bij)scholing of workshops waarin je tips en praktische info krijgt aangeboden. Gratis koffie/thee tijdens je vrijwilligerswerk en tijdens de lunch, een gratis kom soep. Een glimlach van een bewoner blijft je altijd bij! Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je graag hoe jij onderdeel word van een team. Dus wacht niet langer en neem contact op met het team vrijwilligers Egala zorg is gevestigd in Breda en heeft drie locaties: Raffy, Lâle en De Leystroom waar we kwetsbare ouderen in een zo vertrouwd mogelijke omgeving ondersteunen bij het ouder worden. Gedreven vanuit gastvrije, persoonsgerichte en cultuurspecifieke zorg die de basis vormen voor wonen, zorg en behandeling. Raffy is er voor de Indische en Molukse ouderen, Lâle voor Turkse ouderen en De Leystroom voor ouderen in de Bredase wijken Brabantpark, Heusdenhout . Vanuit de drie locaties is er tevens een breed aanbod dagopvang, zorgverlening en verpleging voor zelfstandig wonende ouderen in Breda en omstreken. Stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen] Je doet er toe! Word onderdeel van ons team.

Lees meer

structureel

Breda oost

Koken & maaltijden
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Raak jij van ganzenbord, een vragenspel, koekjes bakken of een maaltijd koken enthousiast?
Dan pas jij bij ons en staat het kopje koffie klaar.
De bewoners van Egala zorg Locatie De Leystroom zijn op zoek jou. Zij willen graag met jou gezelschapsspelletjes spelen, koffie drinken of samen koken en bakken. Spreekt dit jou aan? Lees dan snel verder!

De ochtend of middag start je met een een praatje met de aanwezige bewoners op de groep en de zorgmedewerker(s).
Nadat je sfeer hebt geproefd kijk je naar de aanwezige spellen, zoekt samen met de bewoners iets uit. Gezelligheid en plezier staan natuurlijk bovenaan. Hebben jullie zin om iets lekkers te bakken,? Dan kan dat ook. Heb je zelf een idee of spel? Stel het voor of neem het een keertje mee om uit te proberen.
Met wie ga je de activiteit doen?
De woongroepen op de Leystroom zijn kleinschalig. Op iedere woongroep wonen 8 ouderen voornamelijk met dementie.
Je bent van harte welkom de ochtend of middag. De dagen en uren spreken we onderling af. Als je in het weekend kunt is dat ook heel fijn!

Maak je makkelijk contact met ouderen en neem je initiatief, dan is deze vacature voor jou geschreven. Dementie bij jou nog niet bekend? Geen zorgen, we vertellen je er graag meer over bij de start van je vrijwilligerswerk. Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen Egala Zorg. Deze vragen wij natuurlijk kosteloos voor je aan.

Bij je start als vrijwilliger word je goed ingewerkt en alle vragen die je hebt beantwoord zodat je met positieve energie kunt beginnen.
Er zijn mogelijkheden voor (bij)scholing of workshops waarin je tips en praktische info krijgt aangeboden. Gratis koffie/thee tijdens je vrijwilligerswerk en tijdens de lunch, een gratis kom soep.

Een glimlach van een bewoner blijft je altijd bij!

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je graag hoe jij onderdeel word van een team.
Dus wacht niet langer en neem contact op met het team vrijwilligers

Egala zorg is gevestigd in Breda en heeft drie locaties: Raffy, Lâle en De Leystroom waar we kwetsbare ouderen in een zo vertrouwd mogelijke omgeving ondersteunen bij het ouder worden. Gedreven vanuit gastvrije, persoonsgerichte en cultuurspecifieke zorg die de basis vormen voor wonen, zorg en behandeling. Raffy is er voor de Indische en Molukse ouderen, Lâle voor Turkse ouderen en De Leystroom voor ouderen in de Bredase wijken Brabantpark, Heusdenhout . Vanuit de drie locaties is er tevens een breed aanbod dagopvang, zorgverlening en verpleging voor zelfstandig wonende ouderen in Breda en omstreken.
Stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]
Je doet er toe! Word onderdeel van ons team.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 2 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Breda oost

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Egalazorg: De Leystroom

Breda

Gastvrije man/vrouw maakt meer mogelijk.

Egalazorg: De Leystroom

Ons Buurthuis is de ontmoetingsplaats voor bewoners, familie en gasten uit de wijk. Waar het gezellig is samen een kop koffie te drinken en te lunchen Ook worden er in het Buurthuis activiteiten georganiseerd voor de bewoners en ontvangen we groepen voor feestjes en (zakelijke) bijeenkomsten. Kortom het Buurthuis is een gastvrije en gezellige omgeving om te verpozen. Ben jij een gastvrij persoon en houd je van de horeca? Je werkzaamheden bestaan uit het klaarzetten van het Buurthuis voor de ontvangst van de gasten. Het ontvangen van gasten en het klaarmaken van de drankjes en helpen in de bediening. Je verricht lichte schoonmaakwerkzaamheden als het afnemen van tafels en stoelen na gebruik, afwassen en het schoonhouden van bar en koelkasten en het aanvullen van de drank e.d. Indien mogelijk breng je de post rond. . De werktijden zijn van 10:00-13:00 of van 12:00 tot 17:00 uur. Je wordt ingewerkt je door een collega vrijwilliger of een van de gastvrouwen Je bent gastvrij, sociaal, oplettend, vriendelijk, geduldig, respectvol, zelfstandig maar je kan ook samenwerken. Je hebt een representatieve houding. Nieuwsgierig of enthousiast? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Graag bespreken we de mogelijkheden met je. Met drie locaties en de wijkzorg is Egala Zorg er voor kwetsbare ouderen in Breda en omgeving. We bieden cultuurspecifieke zorg. Op De Leystroom doen we dat vanuit de Nederlands- Brabantse cultuur. Op Lâle richten we ons op Turkse ouderen. Locatie Raffy is er voor ouderen met een Indische en Molukse achtergrond. Onze missie is om hen cultuurspecifieke, persoonsgerichte, deskundige en liefdevolle zorg te bieden, Zo leggen we de basis voor prettig wonen en goede zorg, welzijn en behandeling. Met ons brede aanbod aan zorgverlening stellen we de kwaliteit van leven voorop. We hebben volop aandacht voor de gezondheid en het geluk van onze bewoners en cliënten. Met onze circa 350 betrokken medewerkers en 180 enthousiaste vrijwilligers begeleiden we ouderen zo veilig en warm mogelijk. Vanuit een kleinschalige woonvoorziening of thuis in de wijk. Samen met de familie, buurt en gemeenschap.

Structureel
Breda

De paden op de lanen in! De zon tegemoet.

Egalazorg: De Leystroom

Wat is er fijner, wanneer het zonnetje schijnt, de vogels zich laten horen, naar buiten te gaan? De frisse lucht op te snuiven en de zon op je huid te voelen? Wij, bewoners van de Leystroom zijn graag buiten. Daarom is het fijn als we meer vrijwilligers mogen verwelkomen die met ons op pad willen gaan. Sommigen van ons zitten een in een rolstoel, anderen hebben aan armbegeleiding voldoende. Laten we samen een stukje wandelen door de wijk of en rondje rond ons huis. Waar we ook in het groen lopen. Na de wandeling kunnen we terecht in het Buurthuis voor een kopje koffie of thee. Als wandelvrijwilliger van Egala zorg De Leystroom kun je met een bewoner gaan wandelen in de directe omgeving van onze locatie. In samenspraak met de bewoner, maken we de match. Voorwaarde voor een leuke wandeling en contact is dat de bewoner en jij het goed met elkaar kunnen vinden. Samen gaan jullie naar buiten de frisse lucht in en genieten van mooi weer Het is de bedoeling dat we bij voldoende aanmeldingen met een aantal vrijwilligers een wandelgroep kunnen vormen zodat we in georganiseerd verband naar buiten kunnen. Wanneer het door weersomstandigheden, te nat, te warm, te koud niet mogelijk is naar buiten gaan , is er altijd de mogelijkheid om binnen een praatje te maken een spelletje te doen onder het genot van een kop koffie of thee. Als je bij Egala zorg aan de slag wilt als vrijwilliger is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een voorwaarde om te kunnen starten. Deze zet de vrijwilligerscoödinator gratis voor je klaar. Enthousiast geworden? Neem contact op met de vrijwilligerscoödinator. Met drie locaties en de wijkzorg is Egala Zorg er voor kwetsbare ouderen in Breda en omgeving. We bieden cultuurspecifieke zorg. Op De Leystroom doen we dat vanuit de Nederlands- Brabantse cultuur. Op Lâle richten we ons op Turkse ouderen. Locatie Raffy is er voor ouderen met een Indische en Molukse achtergrond. Onze missie is om hen cultuurspecifieke, persoonsgerichte, deskundige en liefdevolle zorg te bieden, Zo leggen we de basis voor prettig wonen en goede zorg, welzijn en behandeling. Met ons brede aanbod aan zorgverlening stellen we de kwaliteit van leven voorop. We hebben volop aandacht voor de gezondheid en het geluk van onze bewoners en cliënten. Met onze circa 350 betrokken medewerkers en 180 enthousiaste vrijwilligers begeleiden we ouderen zo veilig en warm mogelijk. Vanuit een kleinschalige woonvoorziening of thuis in de wijk. Samen met de familie, buurt en gemeenschap.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Breda

Tuin & terras zijn zoeken naar groene vingers

Egalazorg: De Leystroom

Tuinmensen gezocht voor onderhoud van binnentuin en terras Egala Zorg locatie De Leystroom. Locatie De Leystroom is een verpleeghuis in de wijk Brabantpark waar mensen wonen met dementie. De locatie heeft een mooie binnentuin waar bewoners zelfstandig kunnen wandelen en verblijven. Aan de voorkant van de locatie is er een terras. Om beiden mooi, groen en bloeiend te krijgen en te houden is onderhoud nodig van de perken en paden. We zijn daarom op zoek naar een of meerdere vrijwilligers met groene vingers die het leuk vinden om de tuin en het terras te onderhouden. Het gaat om werkzaamheden als schoffelen, harken, onkruid verwijderen, paden ontdoen van mos, verzorgen van bloemen en planten en meedenken over mogelijk nieuwe aanplant. Soms zal een van onze bewoners het leuk vinden om je te helpen. En dat vind je geen probleem. Als vrijwilliger bij Egala Zorg ontvang je de waardering van onze bewoners en medewerkers. Daarnaast word je onderdeel van team facilitair. Je ontvangt aansturing van de coördinator facilitaire zaken. Je krijgt gratis koffie/thee of een glas fris tijdens je vrijwilligerswerk en een kop soep tijdens de lunch. Daarnaast krijg je korting op bepaalde lunchgerechten van de kaart. Heb jij een paar uurtje tijd om ons te helpen? We ontvangen je graag. Dagen en tijden voor je werkzaamheden stemmen we samen af. Om als vrijwilliger te kunnen starten moet je in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Deze zet onze vrijwilligerscoordinator gratis voor je klaar. Zij plant ook graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om je alles te vertellen over het vrijwilligerswerk bij Egala Zorg. Ben je enthousiast geworden ? Neem dan contact op met teamvrijwilligers@egalazorg.nl

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Breda

Wie aandacht krijgt, groeit!

Egalazorg: De Leystroom

Persoonlijke aandacht is een levensbehoefte van ieder mens en voor mensen die door omstandigheden een stuk zelfstandigheid hebben ingeleverd, extra belangrijk Ben jij een betrokken en sociaal persoon die graag een positieve impact wil maken in het leven van ouderen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die maatje willen zijn voor onze bewoners in het verpleeghuis. Als maatje draag je bij aan het welzijn van onze bewoners door hen gezelschap te houden, samen activiteiten te ondernemen, en een luisterend oor te bieden. Na een kennismakingsgesprek met de vrijwilligerscoördinator volgt een kennismaking met de eigen verzorgende van de bewoner. Zij stelt je voor aan de bewoner en jullie maken kennis met elkaar en bespreken waar de wensen en behoeftes liggen. Met elkaar spreek je af hoe vaak je komt. Wat je gaat doen hangt af van de bewoner. Met de eigen verzorgende van de bewoner heb je regelmatig contact. Je bepreekt met hem/haar de bijzonderheden van het contact met de bewoner. Wat vinden wij belangrijk? Je hebt affiniteit met ouderen en hart voor mensen. Je bent positief en geduldig. Je bent in staat in te spelen op de behoefte van de bewoner. Je bent in staat de bewoner aan te moedigen en je bent bereid om regelmatig op bezoek te komen bij de bewoner. En je bent sterk genoeg om een rolstoel te rijden. Wij bieden je een betekenisvolle en verrijkende vrijwilligerservaring. Mogelijkheden voor het aangaan va nieuwe sociale contacten. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team waar je werkt. je krijgt gratis koffie, thee, fris en kop soep, tijdens je vrijwilligerswerk. Een reiskostenvergoedingen (v.a. 5 km enkele reis). Maar de allermooiste waardering krijg je van onze bewoner! Een VOG is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen onze organisatie. Deze zet onze vrijwilligers coördinator gratis voor je klaar! Ben je enthousiast geworden of wil meer weten neem contact op met teamvrijwilligers Tot gauw!

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda

Vrijwilliger psychische kwetsbaarheid

BredaMantelzorg

Carla’s man heeft chronische depressies. Johan zorgt voor zijn zoon met schizofrenie. Karim doet boodschappen voor zijn zus die niet de straat op durft. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Mantelzorg voor iemand met een psychische kwetsbaarheid is vaak langdurig en intensief. Het is belangrijk dat mantelzorgers zich regelmatig ontspannen en zo nieuwe energie opdoen. Het is voor hen fijn om te weten dat er dan iemand bij hun naaste is. BredaMantelzorg zoekt daarom vrijwilligers voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat ga je doen? Samen ga je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Of je gaat thuis bij iemand op bezoek om een spelletje te doen, gezellig te praten of een film te kijken. Soms help je iemand om meer sociale contacten op te doen of meer naar buiten te durven. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Ook voor de mantelzorger, die heeft op deze manier tijd voor zichzelf en wordt zo ontlast. Maak jij het verschil? BredaMantelzorg zoekt enthousiaste vrijwilligers, die graag een ander helpen. Hoe vaak je met iemand afspreekt, bepalen jullie samen. Het gaat hierbij niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Is dit iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wat bieden wij? Als vrijwilliger neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Want doordat jij er bent, kan de mantelzorger iets anders doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

VRIJWILLIGER NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL

BredaMantelzorg

Raima kreeg twee jaar geleden een hersenbloeding. Hierdoor gaat het lopen moeizaam en is zij moeilijk te verstaan. Doordat ze minder kracht heeft in de rechterkant van haar lichaam heeft ze bij de dagelijkse dingen veel hulp nodig van haar echtgenoot. NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is schade aan de hersenen, bijvoorbeeld door een ongeval, hersentumor, MS, hersenbloeding of -infarct. De lichamelijke beperkingen vallen als eerste op. Denk bijvoorbeeld aan moeite met praten, gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht. Maar er zijn ook andere gevolgen. Iemand kan sneller geïrriteerd zijn of minder plezier hebben in het leven. De zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger NAH neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met NAH gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

GA JIJ DE GLIJBAAN AF MET KELLY EN MEES?

BredaMantelzorg

Claudia* (45) is rustige, zorgzame vrouw en is alleenstaande moeder van twee kinderen (Kelly* van 8 en Mees* van 2 jaar). Zij heeft het POTS Syndroom en bekkeninstabiliteit. Bij POTS komt bij het opstaan tijdelijk te weinig bloed met zuurstof naar het hoofd. Voor Claudia zorgt de combinatie van klachten dat ze niet veel activiteiten kan doen met de kinderen. Wat ga je doen? Claudia vindt het fijn dat je activiteiten met de kinderen gaat doen zoals koekjes bakken, buiten spelen, naar de speeltuin. Je spreekt wekelijks af. Soms haal je Kelly uit school en zorg je dat er een vriendje of vriendinnetje mee kan om samen te spelen. Je kunt omgaan met een buggy. Wie ben jij? Je bent een vrouw tussen de 18 en 40 jaar. Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan en wat met ze te ondernemen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn. Wat levert het je op? Je geeft Claudia én haar kinderen een fijne tijd. Doordat jij er bent kan Claudia even tot rust komen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Claudia, Mees en Kelly zijn niet de echte namen.

Structureel
Breda

Ga jij fietsen met Frits?

BredaMantelzorg

Frits* is 79 en woont samen met zijn vrouw. Frits is fysiek een sterke man. Hij heeft onlangs de diagnose vasculaire dementie gehad. Al lange tijd kampt Frits met depressies. Hij kan goed verwoorden wat de ziekte met hem doet, alleen zijn korte termijngeheugen laat hem in de steek. Hij weet veel over tuinbouw en vertelt daar graag over. Wat ga je doen? Frits kan met zijn vrouw niet meer gaan fietsen. Dat wil hij graag met jou doen. Misschien kun je samen met Frits in de tuin werken en de kas opnieuw inrichten. Je spreekt wekelijks of om de week af, net wat voor jou mogelijk is. Wie ben jij? Je bent een man die van tuinieren en fietsen houdt. Je kunt omgaan met de klachten die Frits ervaart en hem stimuleren en motiveren. Wat levert het je op? Je geeft Frits en zijn vrouw een fijne tijd. Voor Frits zijn vrouw is het fijn dat zij even tijd heeft voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben jij enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen. *Frits is niet zijn echte naam.

Structureel
Breda

VRIJWILLIGER DEMENTIE

BredaMantelzorg

De partner van Fiene heeft Ziekte van Alzheimer. De vrouw van Gerard heeft Lewy Body Dementie. Meike zorgt voor haar moeder met vasculaire dementie. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Dementie is een sluipende ziekte, die veel impact heeft. Niet alleen op de persoon met dementie zelf, maar ook op de naasten. Dementie zorgt ervoor dat mensen steeds minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. De mantelzorgers nemen vaak geleidelijk veel taken en zorg over. Wat mantelzorgers dan vaak vergeten, is ook tijd voor zichzelf te maken om de batterij weer op te laden. Zorg jij ervoor dat de mantelzorger kan blijven zorgen? Als vrijwilliger dementie neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met dementie gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

Duofietsmaatje gezocht voor NAC-fan

Surplus

Hou je van samen fietsen en een praatje maken? Een bewoonster van Elisabeth* ook! Zij wil er graag samen met de duofiets op uit. Wat ga je doen? Deze bewoonster telt 68 jaar en is heel vitaal. Ze houdt van fietsen en wandelen, heeft vroeger aan voetbal gedaan, kijkt nog steeds graag voetbal en is fan van NAC. Voorheen ging ze wekelijks op pad met de tandem. Op Elisabeth hebben we geen tandem staan, maar gelukkig wel een duofiets! Op deze elektrische fiets zit je naast elkaar. De bestuurder kan sturen en remmen (en trappen), de bijrijder kan meetrappen. Samen met jou kan ze op die manier lekker blijven fietsen en is er intussen tijd voor een praatje. Mevrouw leest graag en kan erg genieten van bezoek van familie of anderen. Ze is bipolair (haar stemming kan wisselen) en ze wordt een beetje vergeetachtig. Daarom is het fijn om samen met iemand naar buiten te gaan; dan raakt ze niet de weg kwijt. Wanneer? Het zou fijn zijn als je in de middag rond 14.00 uur een uurtje kunt komen fietsen. De dag spreken jullie samen af. Je bent elke week van harte welkom, maar als je eens in de twee weken kunt is het ook fijn. Wanneer past het bij jou? Als je fit bent om samen te fietsen op de duofiets; Als je in bent voor een praatje (dat hoeft beslist niet over voetbal te gaan, maar het mag natuurlijk wel ;-) Als je het geen probleem vindt wanneer mevrouw de ene keer wat vrolijker is dan de andere. Wat biedt het jou? Natuurlijk een frisse neus, en een gezellig moment. Daarnaast het besef dat je iemand heel blij maakt, die anders niet meer lekker op de fiets buiten zou kunnen zijn! Ook de zorgmedewerkers van de afdeling maak je blij, want zij gunnen het mevrouw zo. En wat bieden wij jou? Binnen Surplus horen vrijwillig medewerkers er net zo goed bij als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden. Desgewenst ben je interne kandidaat bij vacatures. Elke afdeling heeft een eigen contactpersoon voor vrijwillig medewerkers, die graag beschikbaar is voor vragen of begeleiding. Ook vrijwilliger worden bij ons? Reageer dan op deze vacature, of ga een gesprek aan met Anke, de vrijwilligerscoördinator van deze locatie. -- *) Locatie Elisabeth van Surplus is een levendig woonzorgcentrum in het centrum van Breda, dat alle vormen van zorg, ondersteuning, wonen en recreatie biedt. Het Elisabeth is al meer dan 200 jaar op deze plek gevestigd! Veel mensen uit Breda en omgeving kennen het dan ook. Het gebouw zelf is natuurlijk door de tijd heen veranderd. Maar in de binnentuin zie je nog de oude boerderij en de Elisabethkapel. Sinds de laatste verbouwing bestaat het Elisabeth uit 3 torens. De buitenste torens bieden huurappartementen. De middelste toren telt 7 verdiepingen met zorgafdelingen, voor heel verschillende doelgroepen, en met allemaal een heel eigen sfeer. De torens zijn verbonden door een boulevard, waar o.a. een winkeltje, een restaurant en een kapsalon te vinden zijn. Afdeling de Raep ligt op de 5e verdieping en richt zich op cliënten met een psychiatrische achtergrond.

Structureel
Breda

Heb jij groene vingers?

Surplus Molenstaete

BEN JIJ EEN PLANTENLIEFHEBBER MET EEN HART VOOR OUDEREN? WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGER DIE WEKELIJKS EEN UURTJE WIL BESTEDEN AAN HET VERZORGEN VAN KAMERPLANTEN IN ONZE WONING VOOR OUDEREN MET DEMENTIE. Wat ga je doen? -Wekelijks water geven en verzorgen van de kamerplanten -Controleren op ziektes en plagen -Eventueel verpotten en snoeien waar nodig -Zorgdragen voor een groene en rustgevende omgeving voor onze bewoners Wat vragen wij? -Liefde voor planten en basiskennis van plantenverzorging -Affiniteit met ouderen en een warm hart voor mensen met dementie -Betrouwbaarheid en een wekelijks beschikbaar voor een uurtje -Een geduldige en vriendelijke houding Wat bieden wij? -Een waardevolle en dankbare ervaring -Een gezellige en betrokken werkomgeving -Reiskostenvergoeding indien van toepassing -Kennis doormiddel van scholingen Ben je enthousiast of wil je meer weten neem dan contact met me op. Groetjes Tamara

Structureel
Jongeren
Breda

Moestuin iets voor jou?

Surplus Molenstaete

Wil jij bijdragen aan een groenere buurt en Tegelijkertijd een brug slaan tussen wijkbewoners en ouderen met dementie? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers om samen onze wijkmoestuin te onderhouden en bewoners van het verpleeghuis erbij te betrekken. Wat ga je doen? -Planten, zaaien en oogsten van groenten, kruiden en bloemen -Onkruid wieden en het bijhouden van de tuin -Water geven en onderhouden van de planten -Samenwerken met bewoners van het verpleeghuis om hen bij de tuin te betrekken Wat vragen wij? -Liefde voor tuinieren en basiskennis van plantenverzorging (ervaring is een plus maar geen vereiste) -Enthousiasme om samen met buurtgenoten en verpleeghuisbewoners te werken -Regelmatige beschikbaarheid (wekelijks of maandelijks) -Bereidheid om mee te denken en ideeën te delen voor de tuin Wat bieden wij? -Een sociale en betekenisvolle werkomgeving -Een unieke kans om een positieve impact te hebben op zowel de buurt als het verpleeghuis Ben je enthousiast of wil je graag meer weten. Neem dan contact met me op. Groetjes Tamara

Structureel
Jongeren
Breda

Reparateur bij Repair Café

Repair Café Breda

Het Repair Café in de wijk Brabantpark is een aantal maanden dicht geweest maar nu bezig met een doorstart. We zijn nog niet op volle sterkte, maar gaan er wel voor! Bij het Repair Café komen mensen 1 middag per maand langs met hun kapotte stofzuigers, koffieapparaten en andere elektrische huishoudelijke apparaten. De reparateurs gaan ter plekke aan de slag om de spullen te repareren. Voor textiele reparaties is ons team op sterkte. We zoeken nog enkele reparateurs om ons team van vrijwilligers mee te versterken. Wil je leren van andere reparateurs of zelf jouw kennis van repareren delen? Na de zomervakantie gaan we weer van start! Heb jij een (hobby)achtergrond elektronica, mechanica of ICT en ben je enthousiast om storingen te verhelpen? Kan je eens in de maand op zaterdagmiddag 4 uur vrijmaken om mee te helpen? Voor lekkere broodjes wordt gezorgd :-) We horen graag van jou.

Structureel