Hoe werkt de vacaturebank?
Informatie voor:
Bredanaars / INwoners
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Breda? Deze vacaturebank helpt jou op verschillende manieren verder om vrijwilligerswerk te vinden dat bij jou past. Hieronder staat een handig stappenplan.
1. Aanmelden
- Ga naar aanmelden. Wil je vrijwilligerswerk doen, meld je gratis aan door een particulier account aan te maken.
- Vul alle gegevens zo compleet mogelijk in en bevestig je registratie.
- Na je registratie ben je aangemeld en kun je direct aan de slag. In verband met je privacy is alléén je voornaam zichtbaar op onze vacaturebank.
2. Geef aan dat je hulp wilt aanbieden
- Log in op de vacaturebank (klik rechtsboven in het scherm op 'aanmelden') en meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord of je social media account.
- Ga wederom rechtsboven naar 'Mijn Pagina' en klik in het navigatiemenu links op 'Mijn profiel'.
- Maak je profiel compleet (indien nog niet direct gedaan bij het aanmelden) door meer over jezelf en je ervaring te vertellen. Jouw profiel heeft een profielsterkte (in %). Door alle velden in te vullen kan een profielsterkte van 100% worden bereikt.
- Zet een vinkje bij 'Ik ben in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag en kan deze op verzoek laten zien', wanneer je deze kunt tonen aan een hulpvrager.
- Zet een vinkje bij 'Ik wil gevonden kunnen worden door organisaties' indien je wilt dat organisaties met interessante vacatures jou via het platform kunnen benaderen.
3 Vind een vacature die bij je past!
- Nu je een vrijwilligersaccount hebt aangemaakt, kan je tussen de vacatures kijken wat jou leuk lijkt. Gebruik de vele filters om de vacature te vinden die het beste bij jou past.
- Door op het hartje rechtsboven te klikken, kan je vacatures bewaren voor later.
- Heb je de vrijwilligersvacature gevonden die bij je past? Klik op ik wil helpen en stuur de organisatie een berichtje.
- Weet je niet wat bij je past? Doe de vrijwilligerstest. Na het invullen van de vragen, zorgt het programma ervoor dat je vacatures te zien krijgt die het beste bij jou passen.
4. Reacties en beheer
- Log in op de vacaturebank en ga naar 'Mijn Pagina'.
- Met het navigatiemenu links beheer je ontvangen berichten, geplaatste hulpvragen, geplaatst hulpaanbod, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen/aanbod, je profiel en je instellingen.
- Er wordt automatisch een e-mail gestuurd wanneer je een bericht hebt ontvangen. Tip: houd het contact met andere gebruikers veilig en netjes. Lees voor meer informatie verder op betrouwbaarheid .
5. Klaar voor je match
- Heb je een match gevonden? Lees hier meer over veiligheid. Lees ook onze tips.
vrijwilligersorganisaties
Ben je actief in een vereniging, stichting of organisatie en wil je aan de slag met onze vacaturebank? Hieronder vind je beknopt de belangrijkste stappen om je te kunnen registreren, jouw hulpvraag of hulpaanbod te plaatsen, te kunnen reageren en jouw gegevens te beheren.
- Vul eerst jouw persoonlijke gegevens in. Jouw persoonlijke profiel kun je koppelen aan een organisatie door je organisatie op te zoeken. Bestaat deze nog niet? Klik dan op 'Mijn organisatie staat er niet tussen'. Vul de organisatiegegevens zo compleet mogelijk in. Dit is het visitekaartje van je organisatie!
- Na jouw registratie ben je aangemeld en kun je direct aan de slag. Je ontvangt een e-mail met een de-activatie link, mocht je jouw registratie ongedaan willen maken.
- Tip: alleen jouw voornaam is zichtbaar op onze vacaturebank i.v.m. de privacy. Kies dus een handige voornaam b.v. "Ingrid, vrijwilligerscoördinator".
- Log in op de vacaturebank (klik rechtsboven in het scherm op 'Aanmelden') met jouw e-mail adres en wachtwoord. Op het scherm vind je verschillende opties.
- Wil je een vacature plaatsen? Klik in het menu links op 'Mijn vacatures' en vervolgens op 'Plaats een vacature'. Vul de invoervelden over je hulpvraag zo duidelijk mogelijk in. Hoe meer informatie er ingevuld is, des te groter is de kans op een succesvolle match. Bekijk onze tips om jouw vacature nog beter te maken.
- Log in op onze vacaturebank. Op het scherm vind je verschillende opties.
- Met het navigatiemenu beheer je ontvangen berichten, geplaatste vacatures, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen/aanbod, je profiel en je instellingen.
- Je ontvangt altijd een e-mail én een melding in 'Mijn Pagina' bij een nieuw bericht.
4. Heb je vragen?
- Kijk bij de veelgestelde vragen, bekijk de tips voor organisaties of neem contact met ons op via: vrijwilligerswerk@mooiwerkbreda.nl.
Veelgestelde vragen:
Wat is vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving (bron: Rijksoverheid). Je doet het in de tijd die jou schikt. Meestal is dat bij een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Dat kan zijn in de zorg, in welzijn, sport, cultuur en onderwijs. Maar het kan ook zijn dat je vrijwillig een of meer particulieren gaat helpen bij iets wat ze zelf niet (meer) kunnen, bijvoorbeeld klussen in huis of tuinieren.
Vrijwilligerswerk is dus altijd een eigen keuze. Het is voor veel mensen een prettige manier om vrije tijd te besteden, om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen en zichzelf te ontwikkelen. Het is een manier om mee te doen in de samenleving. Vrijwilligerswerk kan soms je kansen op betaald werk vergroten.
Wat is een vrijwilligersvergoeding / betaald vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk is nooit bedoeld om economisch voordeel op te leveren. Maar er zijn wel vergoedingen mogelijk. Het kan gaan om gemaakte onkosten die je kunt aantonen, zoals reiskosten, papier of postzegels. Ook kan het een vergoeding zijn voor kosten die je niet hoeft aan te tonen. In alle gevallen houdt de Belastingdienst vast aan een maximale vrijwilligersvergoeding van €180,- per maand en €1800,- per jaar (bron: Belastingdienst) Deze bedragen gelden voor het totaal van de vergoeding die je krijgt voor de werkzaamheden, plus de eventuele vergoeding voor de gemaakte onkosten.
Als je als vrijwilliger meer ontvangt dan deze vergoedingen dan moet dat wel opgeven worden bij de loon- en de inkomstenbelasting.
Niet iedere organisatie kan een vergoeding geven, dit is niet verplicht.
kunnen jullie een vrijwilliger voor mij regelen?
Op dit platform kun je gratis een vacature plaatsen. Wij zullen deze vervolgens matchen met passende vrijwilligers. Als zij interesse hebben, zullen ze jou een berichtje sturen. Je kunt ook in het aanbod kijken of er een match voor je bij zit. Ook dan kun je veilig via dit platform een berichtje sturen en direct met elkaar in contact komen.
Hoe veilig is dit platform?
Op MOOIWERK Breda kom je makkelijk in contact met mensen die hulp vragen, bieden of iets voor elkaar willen doen. Om ervoor te zorgen dat dit platform voor iedereen veilig en betrouwbaar is en blijft, nemen we zichtbare én onzichtbare maatregels. Zelf kun je ook veel doen. Hier kun je meer informatie vinden over wat je zelf kunt doen en wat wij doen. Zo vind je er bijvoorbeeld tips voor een eerste veilige kennismaking en informatie over wat wij doen rondom screening en monitoring om het platform zo veilig mogelijk te houden.
Ik ben een vrijwilliger bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Kan ik vanuit één mailadres gekoppeld worden aan al deze vrijwilligersorganisaties en vacatures namens hen plaatsen?
Dit is helaas niet mogelijk en dit is alleen mogelijk met verschillende mailadressen. Dus voor iedere organisatie moet je een uniek mailadres hebben.
Mijn organisatie heeft per locatie een apart organisatie-account. Kan ik vanuit één mailadres gekoppeld worden aan al deze accounts en vacatures namens hen plaatsen?
Alle mailadressen moeten uniek zijn. Het is dus niet mogelijk om vanuit één mailadres meerdere profielen aan te maken. Alle vacatures kunnen eventueel wel geplaatst worden onder één overkoepelende organisatie-account. Je kan per vacature een postcodes invoeren en in de titel aangegeven om welke locatie het gaat.